Въпрос към урок: Автоматични филтри в Excel от курс: Тайните на Excel

Как да направя филтър на таблица в Excel?

MS Excel
Тайните на Excel
 Здравейте!


В една таблица имам данни с имена,суми и още неща.Информацията ми е от близо две години и продължавам да нанасям в нея.Искам обаче да използвам автоматичния филтър само на последния месец например, без да поставям съдържанието в традиционната таблица със зададен периметър.Може ли да се получи това и как трябва да се направи.Работя с Excel 2007

Може разбира се. Не е необходимо да правим обект таблица, за да използваме филтри.

Преди години реално само така се работеше. Виж изображението.

Как разпечатваме филтрираната част от таблицата?

Ще се разпечати само филтрираната част от таблицата.

Здравейте. В допълнение към Ели преди отпечатване се посочва селектираната част. 

Разпечатва се само филтрираната част от таблицата, селектиране се прави ако искате допълнително да зададете определен диапазон от нея. Поне при версия 2013 е така:). За по-сигурно винаги си пускам преглед преди печат.

По този начин не ми се изчиства сортирането.

Кликваш стрелкичката на колоната "Име"

 1. Sort By Color/Custom Sort...
 2. Избираш сортирането и кликваш на Delete Level и Ok и сортирането се изчиства

Защо?

В Excel 2013 има един изключително полезен инструмент, когато се налага да се показват или отпечатват таблици, за които е приложен по-специално сортиране или филтриране. Това е инструментът Custom View, който се намира в групата View --> Workbook Views --> Custom View. С него можете да съхранявате различни "изгледи" на таблицата. Например, задали сте сортиране Sort by Color. Този вид на таблицата се съхранява с Custom View и име. След това премахвате това сортиране. ПО-късно, когато отново се наложи да сортирате по този критерий, достатъчно е само да изберете името от Custom View. Това е изключително полезно, по този начин не се налага непрекъснато да се задават и премахват различни критерии за сортиране или филтриране.

Custom View има от 2007 насам. Лек ден и успехи!

Благодаря за уточнението!

Това е инструмента Custom Views и прозореца, който се отваря при изборът - г-жа Вълкова е написала какво се прави нататък. След добавяне на името имаме този прозорец Лек ден и успехи!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.