Как мога да изкарам shortkeys в подсказка на бутоните/командите както са например в MS office пакета?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Начинаещ съм и имам инсталирана AutoCad 2017 x64 на Windows 10 и искам да разбера как мога да изкарам shortkeys в подсказка на бутоните/командите както са например в MS office пакета? Това е моят начин да науча бързите клавиши и кратки команди.

Здраей, Espera.

Нещата в AutoCAD стоят малко по-различно, поне за мен.

Тук наистина е хубаво да се ползват бързите клавиши защото е страшно удобно при бързо чертане.Именно поради това промяната им като съкращения е направена доста удобна и всеки може да си ги настрои така че да са удобни за него. Силно препоръчвам да тръгнеш именно по обратния път, т.е. не да учиш това което предлага AutoCAD, ами да ползваш възможността за промяна и да нагласиш бързите клавиши спрямо твойте изисквания. Това определно ще са 15 - тина бързи клавиши, които ще ти се налага да ползваш всеки ден при работата си с AutoCAD.

Как може да промениш тези клавиши може да погледнеш тук.

Бързи клавиши и кратки команди - I част

Тук идва момента с това, което търсиш нещо да ти подсказва когато кликваш на иконките, тук подсказките обаче са малко по-различни от тези в Excel. За да включиш подсказките за всяка иконка при mouseover върху иконките изпиши в командния ред TOOLTIPS натисни Space (enter) и задай 1 - ца за тази ситемна променлива.

Следва при посочване с мишката да се появяват подсказки.

При кратко посочване с мишката (снимка 1 позиция 1) следва да видиш нещо на показано на снимка 1 позиция 2 подобно за всеки инструмент.

Снимка_1

При повече задържане на мишката (снимка 2 позиция 1) следва да видиш нещо подобно показано на снимка 2 позиция 2.

Снимка_2

Другата ми препоръка е за по-лесно научаване, а и намиране на дадена команда (именно така намерих системната променлива TOOLTIPS) е да се включат някои настройки на командния ред.

Отиди на "гаечния ключ" в ляво на комадния ред, кликни на него (снимка 3 позиция 1), след това отиди на Input setting (снимка 3 позиция 2), след това сложи отметка на Autocomplete (снимка 3 позиция 3) - това ще ти даде възможност при започване на изписване на дадена команда AUtoCAD да ти даде предложения за това коя команда именно би искал да приложиш - това е дсота добър начин само при изписване на буква да видиш именно твоята команда, AutoCorrect (снимка 3 позиция 4) - ако случайно изпише прекалено бързо дадена команда AutoCAD ще я корегира, Search System Variables (снимка 3 позиция 5) - това е както споменах и по-горе за да намериш по-бързо дадена системна промелива за която смътно се сещаш.

Снимка_3

Благодаря за бързия отговор. Искаш да кажеш, че аз мога да си настроя тези команди с бързи клавиши от други програми как ги знам за по-голямо удобство и бързина за работа с тази програма, но това се отнася и за менютата.

Да можеш да настроиш всяка една команда от менютата да се стартира с избрано от теб буквено съкращение. Тази настройка на бързите клаивиши за командите от менютата може да направиш по начина показан в урока от линка от горния коментар. Т.е. променяш тези кратки буквени съкращения така че да са ти удобни и да се досещаш бъзро за тях.

Например ако искаш да изчертаеш оркъжност, то командата за това е CIRCLE. Тази команда може да се стартира от иконката показана на снимка 1, НО ти можеш да я стартираш с буквено съкращение, което ти си задала на AutoCAD. Съответно това буквено съкръщение ще е направено от теб и ще знаеш какво е И няма да ти се налага да използваш предварително зададените в AutoCAD и да ги учиш.

Снимка_1

Колкото до бързите клавишни комбинация, като Ctrl + C; Ctrl + V те са настроени по начина по които всяка друга програма в Windows, така че там няма кой знае какво да се научи.

Благодаря за отговора.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.