Как мога да премахна по време на моделирането тези черни сенки?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Здравейте как мога да премахна по време на моделирането тези черни сенки които верочтно са от светлините по подразбиране тъй като нямам други ,но много ми пречат .с макс 2017 съм

Пробвай да пробвай да промениш типа на изгледа във вюпорта В случая си на Hihg Qualit, пробвай Standart. Виж това Видео от курса по 3ds Max (6-а минута).

с стандарт целия под ми става черен но сенките по мебелите изчезват но като дам опцията lighting and shadows и махна цотметката на шадоус тодава ми превклщчва в режим на user defined и изчезват сенките и се моделира по лесно иначе като сложа и стените и става доста трудно ето с стандарт

ето и с user defined

Да не си му обърнал нормалите на пода нещо? Я пробвай да ги флипнеш

като цъкна поз 1 и от там махна отметката на сенките поз 2 и ми го прехвърля от high Quality на user defined и изчезват сенките

само не знам тези промени отразяват ли се после на рендера независимо дали е с корона или ви рей

ааа да обърнал съм ги с флип стана сега съм на стандарт и всичко е наред мерси Георги . мога ли да питам от къде мога да намеря готови настроени материали и как се прилагат те в сцена по специално метали хром и др.аз намерих фурна и където и да я приложа в мой сцени от където и да я погледна хрома си личи а когато аз разработвам хром не ми се получава .

В последната версия на Corona вече има добавени собствени материали които са настроени и могат да се използват направо Иначе можеш да разгледаш материалите на SIGER STUDIO, има за Corona и V-ray. Последните версии станаха доста обемисти (около 10гб).

Благодаря георги

тук иска регистрация но не виждам опция за регистрация

Къде иска регистрация. Да не се мъчиш от тука да ги сваляш? Имай в предвид че това е платена добавка. Има и друго особено. Ако ще изпращаш архива с максовската сцена на друг колега които няма инсталирана тази добавка при отварянето на сцената ще му излезе съобщение за лисващ DLT. Решението тук е да използваш тези материали или само за себе си или ако ще пращаш сцената с текстурите на друг да прикрепяш с нея тази добавка която трябва да се поставя в папка Plugins в директорията на програмата.

ахааа георги колко струва добавката и как става плащането

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.