Как да нанеса различни материали на различни обекти?

3ds Max

Здравейте, Искам да нанеса три различни материала на три различни обекта. Всички обекти са създадени от примитив Box и са конвертирани в редактируем обект ( Editable Poly). Групирани са, но са отворени като групи и не са свързани помежду си. Сигурен съм,че селектирам само по един обект, защото долу в левия ъгъл на програмата ми се изписва: 1 Objekt Selected. Когато нанеса текстура на  единия обект се оцветява и другия. Когато оцветя и втория, се оцветява и етажерката която е над него, че и другата, която е в ъгъла на сцената, на която бях нанесъл текстурите преди това. Когато нанасям материал на някой от обектите излиза съобщение мисля че за замяна, но не съм много сигурен за какво е. Във видеото към урока, показвахте добавяне на материали в материалния редактор чрез влачене от едната клетка към другата. В тази сцена някой материали ги създадох по този начин но може и нещо да съм пропуснал.Благодаря

Здравей,

според мен всичко идва от имената на материалите ... ако върху 3 обекта използваш "материал_01", и този материал е върху някоя сфера (семпълслот), където можеш да го модифицираш, при промяната му в семпълслота, ще се променя динамично и върху трите обекта - до тук добре. Ако искаш на един от обектите да приложиш различен материал, който е с име "материал_02" - няма да има никакъв проблем и той ще се приложи само за този обект, защото ще присъства във сцената с уникално име. Защо при теб не се получава - защото мисля че правиш разновидност на материала който използваш, като копираш семпълслота, но не му променяш името (...ако го промениш всичко ще е ОК ...). За това, ако не го променяш, от менюто което ти излиза (което ти подсказва че материал със същото име се използва вече в сцената) избирай "Rename this material?" . Логиката е един материал в сцената да присъства с едно име на на него да отговаря един семпълслот, правиш ли разновидност на материала на базата на този, просто трябва да бъде с ново име.

Да с нови имена се получи. Много благодаря за отговора.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.