Защо не мога да въведа командата Tangent? 

AutoCAD Формула 3D

Здравейте. Имам проблем - при въвеждане на командата Tangent (Tan) ми изписва това съобщени в командия бар. Някакви съвети как мога да го оправя или защо се получава така? (CAD 2015)
Благодаря :)

Не се сещам да има такава команда в AutoCAD. Какво искаш да постигнеш точно. Ако искаш да начертаеш допирателна това се прави с обикновена команда линия и прихващане "Tangent", отделна команда няма.

Здравейте и от мен.

Има команда _tan, която е малко специфична. Тя е от онези "прозрачни" команди.

Какво имам предвид?

Това е команда, която "работи под" друга команда.

Реално както е напусал Антони по-горе това е прилепването за тангента, и точно това търси Васил.

Както писах малко по-горе, това е команда която работи под друга команда, и да може да се стартира постоянно като прилепване, може да се стартира с десен бутон на мишката в комбинация със Shift ИЛИ чрез веждането ѝ _tan .

Тук идва момента че тя е "прозрачна команда" и преди нея трябва да е стартирана друга команда. В случая на този урок под който е зададен въпроса, трябва първо да се стартира полилинията, след което да се избере първата точка от нея и след това с _tan да стартираш комадндата .... което е равносилно на това да кликнеш с десен бутон и задържан Shift и да избереш Tagent за прилепване.

Благодаря ти, Краси. Не знаех, че е прозрачна команда, но след няколко изгледани клипа в youtube, разбрах, как точно се работи с командата, а именно, точно както си я описал !

Моля, Васил!

Супер е че всичко е наред и е изяснено ... защо е така :).

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.