Въпрос към урок: Настройка на WooCommerce от курс: Уеб сайтове с Wordpress

Как се превежда текст?

Уеб дизайн
Wordpress
HTML
CSS
Уеб сайтове с Wordpress

В електронния магазин имам 1 брой от дададен продукт, когато клиент натисне 2 броя, системата му изписва "You must enter a value between 1 and 1"- Как да преведа този текст?

Може ли малко повече информация. Не мога да разбера дали проблема Ви е, че не може да преведете текста буквално или не знаете от къде да направите това. Но смятам, че ако системата изписва това съобщение при 2 броя на клиентите Ви, то тя не разбира числото 2 или е свързано с форматиране или е програмна грешка, а може и да е някоя настройка.

Щом излиза това съобщение някъде се прави проверка на въведената стойност и тя не допуска въвеждането на по-голямо число от 1. Проверка обикновено се прави с оператор IF.

"You must enter a value between 1 and 1"-това се разбира като: "Трябва да въведете стойност между 1 и 1".

изписва го ако има останала 1 бройка и клиента иска 2 и направо ги въведе от първия път- системата си изписва нормален надпис, че надвишава количеството и т.н. но ако клиента натисне добави в кошницата и после се сети, че иска още един брой, в момента в който иска да добави вече втория брой, системата изписва този надпис "You must enter a value between 1 and 1" от който не става ясно, че количеството е надвишено...

Тоест трябва да прегледате функцията за "поставяне в кошница".

ААА сега ми е ясно, значи всичко е наред. Нормално е, ако имате само една бройка в наличност, системата да не позволява да се поръчат повече. Тоест просто трябва да направите съобщение, което да указва на потребителя, че това е последна бройка и не могат да се поръчат повече. Вие woocommerce ли използвате? Най-вероятно трябва да преведете някъде в настройки или po файла.

Да и аз си мисля, че трябва да се преведе, но не го намерих къде е... Ползвам woocommerce... Търсих текста за превод, както беше указано за превод на тема, но го нямаше...


къде е тази функция "поставяне в кошницата"?

Здравейте, за съжаление работя с WP, но не използвам woocommerce активно, затова не знам точно, къде се намира този текст. Все пак бих посъветвала да прегледате .po файловете с преводи на woocommerce. Моите файлове се намират в language/ plugins.

Аз имам два файла,един за админ панела и един за какво се визуализира на сайта. Свалете файловете и ги отворете през текстови редактор, като notepad. Прегледайте текстовете и проверете дали там няма да откриете текста, който Ви трябва и просто го преведете под текста

За по-лесно четене на файла бих препоръчала да си инсталирате Notepad++. Може да си я свалите напълно безплатно, лека е и се инсталира бързо и лесно. Мен лично ми е много по-лесно да се ориентирам във файлове, както в .po файлове, така и html или css код използвайки тази програма пред обикновения notepad.

На случайна страница, в която открих кошница:

В прозореца с кода можем да зададем търсене с комбинация CTRL+F в полето за търсене:

Естествено в полето за търсене се пишат подходящи думи като function, shopping, cart или друго, което да ни доведе до това, което търсим.

Юлия, точно там са ми всички текстове, но не мога да разбера, преведох всичко, записах файловете като po I mo, дръпнах ги в дясната част, но в сайта нищо не се промени. Нaпрaвих го от woocommerce-language

вижте какво правя wp-content-plugins-woocommerce-i18n-languages-woocommerce.pot, който го дърпам и редактирам в poedit, после записвам файловете като bg_BG.po и bg_BG.mo рефрешвам и дърпам ги в дясно... но в сайта няма промени. Къде бъркам?


пробвах и само от wp-content- languages-plugin-woocomerce, но пак не стана

Как се връща стара версия на woocommerce

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.