Въпрос към урок: Задача: създаване на сложна скица от курс: Solidworks

Как да се начертае квадрата?

3D Моделиране
CAD чертане
SolidWorks
SolidWorks

Как да се начертае квадрата?

От курса помня, че беше казано начините са 5. В действителност по инструментите са поне 5. Така, че няма начин да не се начертае. По начина, по който е зададен въпроса "квадрата", разбирам, че фигурата е определена, т.е. размерът е зададен.

В урока "Скициране на четириъгълници (Rectangles)" е обяснено за изчертаване на успоредници но никъде няма за квадрат. Аз във въпроса си имах в предвид квадрата в задачата. При изчертаването видях че някога става това / Х=Y=/ и тогава става квадрат - интерисува ме кога става това - с някякво натискане на бутон или друго?

Става като зададете геометрични връзки между X и Y, да бъдат равни. Може да се зададат ръчно, акто се изберат две страни и се посочи тази връзка. Автоматично става докато изчертвате правоъгълника да въведете еднакви стойности за дължините за двете страни. За целта трябва да сте активирали режим Sketch numeric input. Започвате да изчертавате правоъгалника, и преди да го завършите въвеждате стойностите. Тогава двете страни придобиват геометрична връзка за равенство, и се управляват само с един размер.

Благодаря на инж.Георгиев за дадените напътствия. В случая е добре да се отбележи че който усвои тази техника ще има много възможности при изчертаване на четириъгълници - без да е необходимо после да се използва Smart Dimension.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.