Коя от тези програми е най-лесна за стартово ниво?

AutoCAD Civil 3D 3ds Max 3D Моделиране Cinema 4D Maya 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX 3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX 2018 3DS MAX 2018 3D Моделиране и Рендериране Анимация с Maya 3D Autodesk Maya 3D 3D Моделиране 3Ds Max 2018 3D Studio Max 2018

Здравейте! Искам да попитам според вас кои най-добри приложения за създаване на игрии, които да бъдат на начално ниво. Иззвестни са ми програмите 3D studio Max, Maya, Cinema 4D, Blender и Houdini. И още нещо-програми като Unity и Unreal engine 4 пак са създаване на игри, обаче от стрна програмирането, така ли? Благодаря предварително!

Може би трябва първо да прецениш, какво искаш да направиш. Почти всеки софтуер, който можеш да научиш в Аула влиза в употреба при направата на игра. Независимо, колко професионално искаш да изглежда. Трябва малко по-подробно да опишеш, какво визираш като "най-добри приложения за създаване на игри". Трябва ти програмиране, трябва ти визия, трябват ти ефекти, трябва ти музика, звуци и т.н.

Привет! Може да изгледаш това интервю: https://aula.bg/blog/s-koi-3d-softuer-da-zapochna-cinema-4d-3ds-max-maya/ и https://www.youtube.com/watch?v=jZx183f4IVk

За създаване на игри, трябва да се научат поне две програми - една за 3д създаване и друга за създаване на gaming нива. Blender е най-подходящата за 3д тъй като е най разпостранена и работи добре с Unity и Unreal. А спрямо двете, Unitiy се използва повече за universal games които може да се играят на уеб, мобилни, и други платформи. А пък с Unreal графиките са по-добри но изискват по-добър хардуер.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация