Как мога да размествам етажите в Project Browser - а?

Тайните на Revit Architecture Revit Architecture Основи на BIM и Revit

Здравейте, като създавах новите нива, в Project Browser - Views (all) - Floor Plans, нивото на основите застана между "Етаж 2" и "Покрив". Има ли начин да ги подредя, както смятам за редно, защото ако имаме много етажи ще е объркващо, а и ще ни забавя да търсим непрекъснато, кое ниво къде е?

Можете да имате специфични настройки за подредбата на изгледите в проектния браузър. С десен бутон върху Floor Plans изберете Browser Organization. В появилия се прозорец избирате Edit и след това Таба Sorting. Там може да зададете правилата по които да се сортират изгледите. Препоръчвам просто в долната част на прозореца да изберете възходящо сортиране по нива, т.е. всички изгледи се сортират по нивата към които са създадени - от най-ниското към най-високото.

За съжаление, като щракна с десния бутон върху Floor Plans излиза само Search...

Здравейте, първо кликате с десен бутон върху View
след това избирате Browser organization Създавате с бутона new нов стил на организиране и го правите текущ, като трябва да има поставена отметка След това кликате бутона Еdit и се отваря прозореца Browser Organization Properties В таба Filtering нищо не кликате,а преминавате в табаGrouping and sorting в реда Group by избирате Family and Type, a реда Sort by - Associated Level - както арх.Пенчев съветва с поста си избирате съответо с отметка пред Ascending (възходящ) или Descending(низходяш)

Мерси, полезен съвет


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация