Защо има тези проблеми при Manual и Auto Scheduled?

Microsoft 365 MS Project Управление на проекти с MS Project

Защо, моля, когато даден клон (не задача, а клон) е в Manual Scheduled (стрелка 1 от картинка 1) всичко е наред: и графично (стрелка 2), и при зададената продължителност, а именно 57 дни (стрелка 3)? Когато обаче се премине в Auto Scheduled (стрелка 1 от картинка 2), графиката на клона (стрелка 2) не се променя ( с изключение, че изчезва светлосинята лента, свързана с Manual Scheduled, както и трябва), но продължителността става (стрелка 3) само 1 ден (зададените в случая 57 дни изчезват, макар че продължителността като графика остава). Защо така, моля? Благодаря.

В колонката i имаш каленсарни календарни ограничения. Те влияят на обобщаващата задача когато е авто настроена. Кликни на i 15 и виж кога е дадено да стартира задачата. Премахни ограничението и дай старт- "As soon as possible" в Advans.

Благодаря, но промяна няма. Сменя ли на Ауто, дните падат на 1 от 57. Добре, че поне графиката на клона си остава със същата дължина (57 дни). Изчезва само синята линия, к. е за Ръчно.

Имах подобна ситуация - ако въведа ръчно продължителността на задачи от по-висока категория (Level 2), а все още не съм въвела продължителността на отделните задачи от подкатегориите (Level 3), MS Project възприема тези данни като ръчно въведени, а не автоматично изчислени. След въвеждане на продължителностите на подкатегориите от Level 3 и те като сума съвпадат с предварително зададената продължителност на Level 2, мога да превключа на автоматичен режим и MS Project го превключва, но вече без да променя стойността.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация