Защо динамичните полета не се разпечатват?

Тайните на Word

Здравейте.

Гледах видеото на тема ,,Как да направим динамични полета в Word?'' и ги направих. Но защо не се разпечатват. Когато преснимах курсовата си работа, динамичните полета бяха развалени, пишеше че има някаква грешка. За съжаление не я снимах, за да ви покажа проблема.

Предполагам е от метода на принтиране. Ако е дадено за принтиране от word'ски файл се получават такива проблеми, понякога. 1. Важно правило винаги се дава pdf за принтиране. Ако първото е изпълнено следва => 2. При записване в pdf провери ли как излизат тези текстове? като просто отвориш файла. Ако при отварянето на файла се е появил този проблем. Следва да се види кой метод за създаване на pdf файл е използван. Аз лично ,в този случай, бих използвах виртуалния принтер на adobe.

Здравейте, и от мен. Виктория, Ивайло :)

Интересен въпрос!

Напълно подкрепям "тактиката" на Ивайло.

Когато печатам нещо в копирен център, задължително то е във формат .pdf за да съм си го прегледал какво точно ще се разпечата, и да съм сигурен че кой и да било принтер ще ми го разпечата.

Тук бих добваил че след 2013 версия на Word, може да се ползва директно Export to PDF функцията - снимка 1.

Снимка_1

ИЛИ пък файла да се съхрани като (save as) като .pdf формат - снимка 2

Снимка_2

Ако все пак не обичаш да правиш PDF, то може да процедираш по следния наччин : С клавишната комбинация Ctrl + Shift + F9 , когато финализираш файла да направиш всички динамични полета на текст, така губиш динамичната връзка, НО ако преди това имаш копие на файла в който fields (динамичните полета) са все още активни ... няма да има никакъв проблем.

Проблем иначе най-вероятно е дошъл от това че полето е било вързано към нещо което го няма на компютъра на който се разпечатва.

Здравейте!

Ивайло Миланов - благодаря за съветите, ще ги имам предвид.

инж. Кръстев - да, най-вероятно проблемът е от това, че съм го правила на един компютър, а е пресниман от друг. Благодаря за съветите.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация