В фотошоп, кои инструменти трябва да използвам за да мога определени обекти да ги направя в даден размер?

Photoshop

Направила съм фона прозрачен, но искам купичката да е 15см на 15см, а котето да е 23см на 18см. Разбрах, че с инструментите Polygonal Lasso Tools да го изрежа и с Move Tools се премества, но коя команда да изпозвам за да стане дадените размери??? Благодаря предварително!!!

Здравей, според мен ще е най-лесно да отделиш двата обекта в отделни файлове, да ги crop-неш възможно най-плътно и в Image Size да зададеш размера който искаш, и след това в ново изображение да ги събереш. Иначе може и да активираш Ruler-a с Ctrl+R и да гледаш информативно и размерите там, но докато скалираш с Ctrl+T в долният ляв ъгъл се вижда размера на скалираното изображение, но вероятно и така ще трябва да ги разбелиш на отделни layer-и.

Не знам от кога е въпроса и дали има вече решение. Но аз бих разделила двата обекта на два отделни слоя. С кой точно инструмент няма много значение. След което с комбинацията Ctrl+T на даденият слой можеш да му зададеш какъвто искаш размер. А вместо да гледаш скалата долу горе в полето под менютата излизат къде се намира даденият обект - виж картинката.

успех!


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация