Как да се отърва от това съобщение в word?

MS Word

Моля, помогнете. Как да не ми се явява това съобщение при отваряне на създаден документ

Здравей,

Проблема идва от настройките на Trust Center -a.В момента файла ти съдържа макрос, а настройките са зададени така, че когато документа е от външен източник, следва да се появи съобщение или да се блокира маркоса, защото макроса може да е един вид вирус за компутъра (или настоящия документ)

Ето как може да се реши проблема:

Във вашия случай трябва да се нарпави следното.

Отидете на FIle (при вашата 2007 версия е Microsoft бутона - снимка 1 позиция 1), след това отидете на Options. Следва да ви се отвори прозорец подобен на този на снимка 1 позиция 2 - Word Options. Отидете на бутона Trust center (снимка 1 позиция 3), следва в дясно в прозореца да ви се покажат опциите за Trusted center (снимка 1 позиция 4), след това кликнете на бутона Trusted center Settings (снимка 1 позиция 5). Следва да ти се отвори прозореца Trust Center (снимка 1 позиция 6). Там отидете на раздела Macro Settings (снимка 1 позиция 7). В дясната част на прозореца в раздела Macro Settings (снимка 1 позиция 8) изберете Enable all Macros (not recommended ...) (снимка 1 позиция 9).

След което затворете всички прозорци с ОК (снимка 1 позиции 10 и 11).

Снимка_1

Следва при новото отваряне на файла проблема да го няма.


Проблеми със настройките за защита са доста и са коментирани доста в форума на Aula, като съответно за тях е дадено конкретно решение.

Ето и няколко теми които мисля че ще са полезно допълнение към отговора тук:

Защо не мога да отворя някои от файловете?

Как да разреша ползването на макроси?

Защо не мога да направя редактиране на данните?

Някой от темите може да са Excel, PowerPoint , НО принципа на настройка е на 99% анаологичен с този при Word.


Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Благодаря за желанието да ми помогнете! При мен точно така е зададено, но проблемът си стои. Дори и да отворя празен файл и да напиша една дума и да го запиша, при повторно отваряна започва мъката с това съобщение. Има ли значение, чи имам инсталиран fine reader на компютъра?

Здравей, ето едно друго предложение, което може да помогне в случая.

Снимка_1

Отиди на File (снимка 1 позиция 1), след това от панела избираш Option за да ти се отвори прозореца Word Options (снимка 1 позиция 2), след това отиваш на бутона Trust center (снимка 1 позиция 3).Там избери бутона Trusted Center Settings (снимка 1 позиция 4), следва да ти се отвори прозореца Trust Center (снимка 1 позиция 5), след това избери бутона Add-Ins (снимка 1 позиция 6), след това *дай отметка на Disable all Application Add-in *.... (снимка 1 позиция 6), след това избери ОК на двата прозореца (снимка 1 позиции 8 и 9 ) за да запазиш направените промени.

Thank you so much! Тази идея ми помогна отлично! Много, много благодаря!

Супер, радвам се че проблема е разрешен.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация