Как да огранича клетките в Ексел / ЛибреОфис за Линукс някой знае ли ?

Тайните на Excel

Т.е. примерно определен брой клетки са запазени за ЕГН и да не приема повече от 10 цифрено число ... в Data/Validity става като въведа число дълго над 10 цифри да не го приеме и да каже "ЕГН-то не може да е повече от 10 цифри" ... но искам клетката да спира да приема след 10-тата цифра, т.е. да не можеш да въведеш 11-та. На хтмл знам примерно как става и на пхп, но в ексел нещо не го намирам. По някакъв начин явно клетките трябва да се зададат да се локнат на 10-тия символ - не може да няма начин

Това са стъпките. Excel 2013. Но според мен трябва да въведеш в критериите = 10. Тук според това, което искаш е <= 10. Дано да съм помогнала.

Това го знам ... благодаря ти ... става, но аз искам след определен брой символи, примерно 10 да не може да се пише повече в клетката ... според мен това в Ексела го няма,

лек ден, Влади ...

По този горния посочен начин, ако въведеш повече от 10 символа излиза следното съобщение: the value you entered is not valid.

Ако искаш нещо по специално да излиза като съобщение, можеш да отидеш на таба Error Alert и да напишеш примерно в. Error message: Въведи символи не по големи от 10.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация