Въпрос към урок: Spot Healing Brush от курс: Тайните на Photoshop

Може ли да ми отговорите ? Здравейте!

Фотография Графичен дизайн Ретуш Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика

Пробвах да използвам инсрумента Healing brush tool като дадох Alt, избрах отправна точка, отруснах Alt, отидох на избраното за корекция място, правих промяната на цвета (с натиснат десен бутон на мишката) , но след отпускането на десния бутон на мишката,корекцията не се запази. Може ли да ми кажете къде бъркам?

Здравей,

когато избереш Healing Brush Tool, с натиснат бутон Alt и кликване с левият бутон на мишката, определяш мястото от където да се взима информация от изображението. След това с левият бутон нанасяш корекциите, десният бутон не се използва. Пробвай първо с Spot Healing Brush да видиш как работи, след това пробвай Clone Stamp Tool и след това ще ти е ясно как точно действа Healing Brush.

Диана Атанасова преди 1 ден 

Може ли да ми отговорите ? Здравейте!

Всъшност по погрешка писах " ...с натиснат десен бутон на мишката" а натискам ляв бутон и с него правя корекциите.Проблема ми е че след като отпусна левият бутон, очаквам вече коригираното място да си остане с корекцията,но не се получава! С Spot Healing Brush нямам проблем. Опасявам се че след приключване на корекцията (след като с ляв бутон нанасям корекциите), за да ги запазя трябва да натисна нещо?

Нищо допълнително не се прави след това ... това което виждаш докато държиш натиснат бутона е частта от мястото която си посочила за източник със Alt ... ако искаш да остане същият източник на това място ще трябва да използваш Clone Stamp Tool, той запазва първоначалният източник, а Healing Brush се опитва да го смеси по някакъв начин.

Правилно ли разбирам, че Healing Brush само ще пренесе с кръглия маркер нюансите от източника, но няма да смени цветовете на изображението под него с тези от под маркер "+"?

да, все едно да смесиш черно с бяло и ще получиш сиво :)

Това е функцията на четката

До Диана Атанасова Вероятно използваш грешния слой. Трябва да си в Layer0 за да се запазят промените. И аз допуснах същата грешка :)

Може ли да ми отговорите каква е разликата между layer i backgroumd ?Кога трябва да сменим на Layer i кога на background? Задавам въпроса си под коментарите , незнам защо но не мога да го публикувам отделно.

Здравей, Background-a също е слой, които просто се казва така, а разликата му с другите layer-и е, че това е началният (празен) слой с които започва отварянето на програмата и по подразбиране е заключен. Обикновено не се налага да работиш с бекграунда- правиш си нови слоеве върху него и той остава само като празна подложка отдолу, под всички слоеве. Ако го отключиш пък, би трябвало автоматично да получиш от него нов слой.


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация