Въпрос към урок: Корекция на вежди - Част 1 от курс: Photoshop Pro

Как работи инструмента pen tool?

Photoshop
Фотография
Графичен дизайн
Ретуш
Векторна графика
Страхотни снимки с Photoshop

Къде мога да видя как работи този инструмент? Благодаря!

Здравей, как точно работи Pen Tool не мога да ти кажа къде можеш да видиш. Но този инструмент прави по точни селекции, по прецизни. Аз лично не спирам да го използвам. Ако става дума за детайл това е инструмента. Както беше споменато в някой от предните уроци при създаване на контур трябва да се съобразяваме да не станат рамената прекалено ръбати или прекалено в страни, за да не се получат проблеми в контура със следващата линия. Обаче, ако се натисне Аlt върху последната точка, между рамената се появява вместо наклонена чертичка нещо като ъгълче и ако изберем точката с левия бутон, реално премахваме последното рамо и така следващата точка става както изберем ние. Не се съобразяваме с това рамо и тогава работата с инструмента става хем по - лесна, хем по - бърза. Дано да съм успяла да помогна.

Ако не те притеснява английски - ето едно видео от YouTube, къде нещата са обяснени много добре: https://www.youtube.com/watch?v=5kAQUNFZJXY Освен това под видеото има линк към един "тренировъчен" сайт: PLAY THE BÉZIER GAME: http://bezier.method.ac/ където можеш да се упражняваш на воля - аз най-накрая успях да изпълня всичките задачи - в началото изобщо не разбирах логиката, но стана.

За инструмента Писалка (Pen) се научих с CorelDraw 9.0 при един човек в Пловдив. В началото беше много трудно и видях много голям зор. С течение на времето се свиква. После същия инструмент видях и в Adobe Photoshop 7.0. Годината беше 2008.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.