Как да премахнем подчертаването с червените зиг-заг линии, когато думата, която подчертават, е правилно написана?

MS Word
Тайните на Word

Във видеото видях същото подчертаване на много места.

Здравей, за да махнеш check grammar - a трябва да отидеш в Word options, след което в Proоfing  - там в раздела When correcting spelling and grammar in word ( снимка 1 ) трябва да махнеш посочените на снимката отметки.Резултата на снимка 2.Попринцип в  модлу 6 има специален урок "Инсталиране и използване на правописна проверка в Word" в които подробно е разяснено за функцията check grammar.Надявам се да съм бил полезен с отговора.

@Надежда, ако си  сигурна че думата е написана правилно, стъпваш върху нея и с десния бутон на мишката се отваря меню, от което  избираш Add to Dictionary, така вече изчезва подчертаното  в  червено и думата е позната в твоя речник и е с този  правопис....

Отговора на инж. Пенка Иванова е доста по - коректен, ако найстина сме сигурни за думата ( проверили сме на няколко места ) може да се добави по този начин, отговора който съм дал е за това как да се махне попринцип check grammar ( ако неискаме да го ползваме изобщо ), не съм разбрал добре въпроса :) . Но все пак w модул 6 se разяснява по - добре идеята на check grammar .

Открих, че ако думата е написана на phonetic в текст на кирилица, тя е подчертана с червено. Пренапишете я на кирилица и червеното подчертаване изчезва.

За Word
2010:
От менюто се избира Review.
Най-отляво се появява иконка Spelling
and Grammar.
Кликвате върху нея.
Появява се прозорец. Думата, която е подчертана в текста тук е в червено. Следвате
инструкциите. Обикновено използвам
‘Ignore all’, след като, разбира се, съм проверила, че правописът на думата е правилен.
Благодаря,Кирилка Станкова!Това беше супер!

А за Word 2013? не мога да изтрия червените линии и това е...

Попринцип в модул 6 урок 6 точно за тази версия на Word е показано как се вкарва допълнителен език за корекции ( аз лично от този урок разбрах как се добавя език и как се премахва check spelling - a, не ми се беше налагало да го правя ) и как може да се премахне затова пиша много накратко за версия 2013 как да се премахне изобщо всякакво подчертаване - отивате във File ( poziciq 1 ) , след което отивате на Options, след което отивате в Proofing и от там позиция 4 и 5 като отметки трябва да се махнат ( помеждудругото е аналогично на това което съм написал малко по - горе в тази тема.

Перфектно.И от отговорите на колегите се научават много неща.


Само да вмъкна (на някого може да е полезно), че няколко пъти ми се случва в бързината, когато пиша смесен текст (български и чужд език), да съм объркал еднакво изглеждащи букви на български и чуждия език (например "е", "о" и т.н, което най-трудно се открива - в такъв случай направо преписвам думата) и думата е подчертана. Освен това може да бъде подчертана и ако е зададен друг език от този, на който е написана подчертаната дума (или текст). При Mac езикът се задава след маркиране на съответния текст от /Tools/Languages. Вероятно е подобно менюто и при Windows.

Здравейте, аз имам обратния проблем, като пиша на кирилица нямам автоматична проверка. Какво да направя? Благодаря!

Когато при мен се появи текст, подчертан в червено правя следното: маркирам и от Tools/Language/Set language избирам български език. В прозореца за избор на езика долу има две отметки, едната за спиране на граматическата проверка, а другата- за автоматично разпознаване на езика. Разбира се, това е доста цъкане и затова съм си извадила бърз достъп на същото нещо с един клик в Toolbar (Word 2003).

Здравейте, във връзка с горния ми въпрос предполагам, че проблемът идва от липсата на инсталиран БГ език. Как да се справя с проблема?

В Модула "Проверка" (Spelcheck) трябва да има опция "Превод" (Translate). Като цъкнете на нея, се отваря едно пано отстрани. При мен е в дясно. Маркирате текста за превод и задавате от какъв език на какъв да се превежда. За превод може да си свалите "Micrisof Translator". Той излиза в същото пано. При сваляне, се интегрира в системата. Под надписа на програмата има линк за получаване на повече езици. Той ще ви отведе на страницата на Microsoft, откъдето може да се свалят нужните езици като следвате предписаните там стъпки. Не помня точно, но при сваляне на преводача, може също да ви предложат вие да си изберете езици и да ги вкара с инсталацията му.

Благодаря :)

Във връзка с подчертаването на думите с червена линия. Аз съм на Word 2013. При мен с десен бутон на мишката също ми се появява прозорче, но там няма Add to Dictionary, а има Ignore Allt и аз с него трия линията. Забелязах също, че понякога когато има подчертаване въпреки, че думите са верни то идва от това, че между тях има точка и започва ново изречение. Ако те не са разделени с интервал тогава има червена линия.

В много случаи подчертаването се получава при копиране на текст от друг документ - Word не разпознава езика. В този случай е достатъчно да маркираме проблемния текст и да сменим езика. Най бързо смяната става от долния панел - щракваме върху езика и избираме български. Програмата ни дава възможност да изберем езика по подразбиране, за да разпознава следващите копирани текстове.

За Office Word 2003 Format - Styles and Formatting - Clear Formatting (в десния прозорец)

Здравей, Емил.

Супер че допълни темата с местоположението на инструмента в 2003 версия!

Здравейте, инж. Кръстев.

При мен отметките, които сте отбелязали са отметнати, но въпреки това ми подчертава. Къде е проблемът?

Използвам версия 2013.

Здравей, Виктория.

Селектирай текста и дали е зададен коректния език, за правописни грешки.

Селектирай текста (снимка 1 позициия 1) и долу в ляво избери езика (снимка 1 позиция 2), след това в отворилото се меню избери съответния език (снимка 1 позиция 3) на който е написан дадения текст и потвърди с ОК (снимка 1 позиция 4)

Снимка_1

Ако отново подчертава някоя дума, то явно тази дума не в списъка на Word и трябва да бъде добавена.

Как може да я добавиш?

Натисни F7 от клавиатурата, следва от дясно да се появи една палета (снимка 2 позиция 1), в която започват да се появяват подчертаните думи (снимка 2 позиция 2), можеш да Игнорираш дадената грешка (снимка 2 позиция 3), да игнорираш всички подчертани думи (снимка 2 позиция 4) или пък може да добавиш дадената дума (снимка 2 позиция 5).

Снимка_2

Здравейте, инж. Кръстев.

Благодаря ви много! Подчертаваше ми предимно ако пиша на латиница, но след стъпките, които ми показахте вече всичко е наред! Много благодаря.

Моля, супер е че всичко вече е наред с check spell - ра :)

Прочетох всички въпроси и отговори до тук.Благодаря на всички.Научих доста допълнителни неща.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.