Как да заредя наличните отворени прозорци за вмъкване на screenshot в PowerPoint 2016?

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

Това е изображението, вижда се само един наличен екран като единствен избор, въпреки, че към момента имам поне още три отворени прозореца в браузера си?

Здравей, в тази тема тук : Как да отворя видя всичките отворени прозорци в screenshot опцията на PowerPoint? има обяснение за това каква е идеята за да се виждат всички прозорци в когато ползваш Insert -> Screenshot. Надявам се да съм бил полезен с отговора там.

Краси, има някакъв проблем с функцията Insert -> Screenshot, когато се ползва Google Chrome: изборажението при мен е същото, както при Мариана Стоянова. Когато имам отворени други програми, или дори друг браузер, като Mozilla Firefox, например, този проблем го няма.

@ инж. Александър Вецов.

Здравей,

да сещам се откъде най-вероятно идва проблема.Малко по-различен от този на Мариана Стоянова и затова темата към която съм препратил по-горе не ти е свършила работа.

Нека пробваме да го разрешим.

Първо този въпрос в Mozilla, ще разразбереш малко по-надолу защо.


Отвори си един прозорец на Google Chrome в който не е необходимо да е заредена каквато и да било страница - снимка 1.

В горния десен ъгъл кликни на "вертикалното многоточие" (снимка 1 позиция 1), следва да ти се покаже падащо меню от което трябва да избереш Settings (снимка 1 позиция 2).

Снимка_1

Следва да ти се отвори нов прозорец (страница) подобна на тази на снимка 2. В нея сролни до долу (снимка 2 позиция 1), където ще видиш надпис *Show Advanced Settings (снимка 2 позиция 2) кликни на нея за да видиш останлите опции които предлага като настройка Google Chrome.

Снимка_2

Пак скролни надолу до момента в който стигнеш до раздела System (снимка 3 позиция 1) там махни отметката на Use Hardware Acceleration (снимка 3 позиция 2). Най-вероятно сега тази опция е с отметка.

Снимка_3

След като махнеш отметката следва след написа Use Hardware Acceleration да се появи линк на който пише Chrome restart (снимка 4 позциия 1).Кликни на restart, следва Google Chrome да ти се затвори.

 • тук има голям шанс да изгубиш това което си отворил като страници в Chrome, затова те посъветвах тази тема да отвори през Mozilla и да четеш от там и съответно да отгвориш Chrome без да си заредил коя да е страница.

Снимка_4


Може вече да си стартираш отново Chrome със запазените промени които направихме.

Съответно вече вмъквайки screenshot в Power Point по описания в урока начин и допълнението в темите под урока (трябва прозореца да е отворен, а не минимизиран) следва да получиш показаното на снимка 5.

Снимка_5

В случая имам три отворени прозореца в google chrome и определно нито един от тях не е с черен екран.

Избирам си един от прозорците и готово.

Резултатът е показан на снимка 6.

Снимка_6


Надявам се да съм бил полезен с отговора и казусът да е разрешен.

Благодаря Краси! Както винаги бърз и много полезен отговор! И ако позволиш - едно уточнение. В Google Chrome, ако съм отворил два и повече отделни прозореце, се получава това което си показал в последната снимка. Но ако в един прозорец на Google Chrome, са отворени два и повече tabs, то се вижда само този който е "акитвен" в момента. Споделям това, защото в началото останах с впечатление, че ще мога да виждам и да избирам от всички отворени табове. Същото се отнаса и за Mozilla Firefox, ако работим се нея. Хубав ден!

Да много добро допълнение!

Точно така идеята е: това което е отгворено и го виждаш, на това можеш да направиш screen shot на това което минимизирано или на отделен друг таб в прозореца и не е отворено на екрана - не можеш да нарпавиш screenshot.

Само "Restart" или "Rlaunch" както е в последните версии, не помага за да се появят активните прозорци на Chrome във версия 2016 - защото Chrome остава зареден в паметта. За да се изключи напълно браузъра се натиска комбинацията Ctrl+Shift+Q. След това се стартира отново от иконата.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.