Как да се активира бутона Effect Options?

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

При въвеждане на анимации бутона Effect Option е неактивен и съответно не могат да се правят настройките. Как да се справя с проблема?

Здравей, първо трябва да си задал някакъв вид анимация за даден обект ( текст снимка и т.н. и да си кликнал върху този обект - снимка 1

Снимка_1

В противен случай ако си кликнал някъде другаде въпреки че си поставил на някои обекти анимации следва Effect Options да не ти е активен - снимка 2.

Снимка_2

Идеята е да си избрал за коя анимация реално ще добавиш настройка от Effect Options - не си ли избрал анимиран обект -> бутона не е активен.

Здравейте инж. Кръстев, Благодаря Ви за отговора, разбирам идеята на бутона, следвам Вашите указания, но за съжаление не се получава. Бутонът отново е неактивен, независимо, че съм кликнал на анимирания обект. Пропуснах да отбележа, че версията е 2010, макар че не смятам че има някакво значение в конкретния случай.

Добре нека направим така, изпратете файла на kr_krastev@abv.bg за да го погледна ( така както се сложил ефект ).

Нещата се оправиха. Просто повторих една и съща анимация върху всеки обект и бутона Effect Options се активира. Имам обаче и един друг проблем с учебните файлове. При сваляне се получава съобщение за грешка. Ще Ви изпратя на мейла screenshot.

Определено има нещо "мистериозно" в това дали се появяват или не цифрите, показващи последователността.

При настройка на анимация на обектите, може да отворим панела Animation Pane (той се появява отдясно). В него проследяваме самите ефекти, тяхната последователност и изпълнение. От там можем да настройваме допълнителни свойства - като начин на появяване, продължителност и др. Ако в полето "Start" остане "On Click", ефектите ще изчакват натискане на млавиш или клик с мишката и пред тях ще се виждат последователни цифрички 1,2,3 и т.н. При избор на "After Previous" ефектите ще се появяват последователно сами без кликване, а номерата пред тях ще бъдат само нулички. При избор на ефект "With Previous" ефектите ще се изпълняват заедно (с предишния) и номерът ще е същият като него. С малките стрелки горе (до текста Play From) можем да пренареждаме последователността на ефектите.

Има значение какъв цвят ефект сме избрали: зелените ефекти са за появяване, жълтите - за акцентиране върху определен обект, червените - са за скриване на определен обект. С правилна подредба биха могли да се получат много интересни анимации.

За активиране на анимационните бутони е важно да има МАРКИРАН (избран) обект - текстова кутия, картинка, видео, графика и т.н.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.