как Да намеря бутон Merge shapes - MPP2010

MS PowerPoint
MS Office
Презентации
Тайните на Powerpoint

<

p>може да се намира merge shapes при по-стари версии

Вероятно този инструмент във версия 2010 е с име Group. За нарисуваните няколко форми (или други обекти), след като ги маркираме заедно (с очертаване на правоъгълник около всички тях или ги избираме едно по едно с помощен клавиш CTRL), от меню Format избираме инструмент Group. Ако се наложи корекция в обектите, достъпна става Ungroup (разгрупиране), след което можем да направим Regroup вече и без маркиране..

Здравей, командата я има в 2010 версия ( снимка 1 )  просто не е сложена като 


отделен раздел във Format на Shape обектите.

Може да си добавите лесно и бързо от File след това да отиде на Options след 

което да отиде на Customize и там в раздела  Choose commands from : да 

изберете : Commands not in the ribbon и да я намерите Shape Cоmbine се казва и 
да си я добавите в раздела.

Направих го! Благодаря, вече си го имам :) !

Във версия 2010 успях да си ги извадя Shape Cоmbine от файл,но са бледи не активни.Къде греша?

Здравей, може би не си селектирала два или повече Shape - a.

Снимка 1 съм селекртирал само един shape и на мен са ми не активни, на снимка 2 избирам двата shape ( последователно с левия бутон в комбинация с ctrl ) и вече merge са активни.

Предполагам там се крие евентуално проблема.

Не се получи и по този начин във версия 2010.При търсене на проблема днес открих,че въпросните "съединения" на моя компютър ги виждам и в ПРОЕКТИРАНЕ и в НОВ РАЗДЕЛ където ги активирах от Файл.И на двете места са неактивни- бледи.Може би пак греша.

Двете фигури едновременно ли се маркират?Когато маркирам едната и започна втората-първата се отмаркира.Справям се с задържането на Shift само.

Да пробвай и двете shape фигури да са маркирани едновременно.

Не е това проблема.

Здравейте,Искам да споделя голямото удобство да се използва  система  на Aula.bg за обучение.

Обучаваният сам избира времето за учене и може да напредва със собствен
темп.Поздравления за всичко това,а също за индивидуално отделеното

време за всеки участник в курсовете на обучение.Благодаря за чудесно изградената система за обмен и грижата за всеки обучаем!

След маркирането на Combine Shapes натискаме ОК. Вижда се къде е Combine Shapes, селектираните фигури и резултатите от съответните команди. Лек ден и успехи!

След маркирането на Combine Shapes, натискаме бутона Add и след това ОК. Лек ден и успехи!

След маркирането на Combine Shapes, натискаме бутона Add и след това ОК. Лек ден и успехи!

Направила съм всичко точно така, но новия проблем е, че след като използвам команди union, combine, intersect, subtract новия обект е в един цвят на фона и контура, независимо от това, че всеки от отделните обекти е бил с различни цветове за фона и контура преди това. Благодаря предварително за информацията.

 1. Направила съм всичко точно така, но новия проблем е, че след като използвам команди union, combine, intersect, subtract новия обект е в един цвят на фона и контура, независимо от това, че всеки от отделните обекти е бил с различни цветове за фона и контура преди това.
 2. След като съм ползвала гореизброените команди, не мога да ги разгрупирам, за да получа всички обекти по отделно. Благодаря предварително за информацията

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.