Как да ми се покаже в слайда последователността на появяване на обектите при анимация?

MS PowerPoint
Презентации
Тайните на Powerpoint

При задаване на анимация, както е показано във видеото, не ми се показва на слайда последователността, в която ще се появят обектите, липсват цифрите 1,2,3. При мен при  стартиране на презентацията анимацията е налице, но при разглеждане на даден слайд, не личи кой обект ще се покаже пръв, кой втори и т.н. Как да настроя PowerPoint 2013 да ми показва последователността, както е във видеото?

Здравей, пробвай да отвориш изтегления файл след което да цъкнеш на някои от полетата в които има анимация и след това отвори наново файла.. би следвало когато си в раздела Animation да се виждат цифричките показващи последователността на зададените ефекти.


Пиши дали се е получило.

Ако не се виждат никакви цифри, вероятно няма добавени ефекти.

Ако се виждат само нули (0), това означава, че ефектите са настроени да се появяват автоматично един след друг After Previous. При активиран панел за анимации Animation Pane, може да се промени последователността на ефектите и да се направят допълнителни настройки.

Не се виждат нули, никакви цифри не се виждат. Ефектите от анимацията обаче са активни и се проявяват при Slide Show. Но трябва да отбележа, оказа се, че проблемът ми е само с файла под този урок, при останалите файлове с анимация в PowerPoint цифрите се виждат и всичко е наред.

Добре, а пробва ли да отвориш файла да цъкнеш в полетата където имаш анимация след което да Save - неш файла и пак да го отвориш и тогава вече когато си в Animation и си на слайд с анимации би следвало да ти се появят тези цифрички.

Милена, има още вариант да се добави анимация за обектите от всички кадри и това е чрез добавяне на анимации в изглед View / Slide Master. Тогава в Animation Pane се чете Master ... (съответен ефект). Важно е да се отвори панела с анимациите.

Да, Краси, точно така се получи - след като Save-нах файла и тогава сложих анимацията, цифрите се виждат вече :) Благодаря!

Във версия 2010 на Опция за ефекти има "Плавно" и "Напълно черно".Допълнително в дясно може да се настрой за "кликване с мишка" или след време....

Краси, благодаря много за твоите коментари! Безценни са!

Здравейте, как да премахна анимация,която съм задала. Искам да я променя.

Здравей, Добринка.

Ако отидеш на раздела Animation (снимка 1 позиция 1), след това ако избереш Animation Pane (снимка 1 позиция 2), така че бутона да светне (в сиво - за версии 2010 / 2013 / 2016 или жълто 2007), следва да видиш въведените от теб анимации в отделна палета в дясно на екрана (снимка 1 позиция 3)

Снимка_1

След което селектирайки коя да от анимациите, може да направиш промени.

Снимка_2

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.