Намаляне на грашката

MS Excel
Тайните на Excel

Може ли да създадем един лист (Обобщена) и въвеждайки в него различни групи входни данни, Excel автоматично да ни създаде/създава нови листове (Сметка1,...,Сметкаn) за всяка нова група въведени входни данни?
Предполагам така ще намалим още малко възможността да направим грешка.

Съжалявам, но не разбрах въпроса. Ако може малко по-подробно да се опише?

Доколкото разбрах въпроса, е доколко може Ексел сам да си създаде нови листове, възоснова на наши задания по един лист (обобщен)... Предполагам, че това на практика няма как да стане, тъй като програмата няма как да знае какво точно искаме, като операции и логика.

И аз мисля, че няма как да стане това в Excel - трябва да са създадени тези листове, маркирани и едва тогава с добавяне на нова информация в лист(Обобщена) тя "автоматично", т.е. да се копира в другите листа.

И при мен не се получава избора с Shift и задържане с мишката на няколко листа и аз работя с Excel 2010.

Дайте пример каквото точно имате пред вид. По принцип идеята на обобщаващия лист е Ексел да сумира/натрупва/обобщава информация от няколко листа на едно място. Ако разбирам правилно, искате обратното - да зададете обобщаваща информация, която той да разделя.. Мисля че без добър програмист евентуално, Ексел няма да се справи сам.  Иначе е добре да се търсят варианти за минимизиране на вероятността от грешки:))

Ако бяха маркирани всички листа, включително и "Обобщена", как се отмаркират след това? Пробвах и се оказа, че мога да стъпя на "Сметка1", лист, който се явява като втори маркиран в случая и да отмаркирам, но дали е така винаги?

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.