Как се включва падащото меню?

MS Excel

Здравейте, Упражнявам се на версия 2016 за Mac и също не ми излиза това падащо меню, не само за мерните единици, но също и в предния урок и за модификацията на номерата на дните от седмицата и т.н. Интересуваме само това меню от някъде се включва ? Аз намерих и мерните единиците как да ги вкарам във формулата и дните на седмицата, но с менюто изглежда доста по удобно. Благодаря !

Здравей,

Както и ти спомена по-горе си намерил алтернативен начин за справяне с проблема и ДА с падащи менюта е по-лесно.

Ето тук

Защо нямам мерните еденици "us_acre" и "ha" ползвам версия 2010?

споделям още една тема в която има алтернативно решение на проблема.

Казваш че си с версия 2016, там наистина най-добре е да се ползват падащите менюта.

От къде се включват те?


Първо, нека да разрешим проблема, който се е появил при модификацията на ден от седмицата и при другите формули в които не виждаш подсказките за това какво трябва да въведеш във формулата.

Отиди на File (снимка 1 позиция 1), след което отиди на Options, следва да ти се отвори прозореца Excel Options (снимка 1 позиция 2). След това кликни на бутона Advanced (снимка 1 позиция 3), там отиди на раздела Display (снимка 1 позиция 4) там сложи отметка на Show Function ScreenTips (снимка 1 позиция 5) и затвори прозорците с ОК (снимка 1 позиция 6).

Снимка_1

Когато тази отметка е сложена (снимка 2 позиция 1).

Снимка_2

По време на изписване на формулата ще виждаш помощните знаци които те подсещат какво трябва да въведеш като стойност (снимка 3 позиции 1 и 2),

Снимка_3

Тази отметка контролира подсказките за това какво точно изисква формулата като параметри.


Второ, отметката която ще покажа тук е по отношенеи на проблема с видимостта на падащото меню при мерните единици.

Снимка_4

Отиди на File (снимка 4 позиция 1), след което отиди на Options, следва да ти се отвори прозореца Excel Options (снимка 4 позиция 2). След това кликни на бутона Formulas (снимка 4 позиция 3), там отиди на раздела Working with formulas (снимка 1 позиция 4) там сложи отметка на Formula autocomplete (снимка 4 позиция 5) и затвори прозорците с ОК (снимка 4 позиция 6).

При сложена отметка (снимка 5 позиция 1),

Снимка_5

когато стигнем до момента с ; и трябва да въведем символите за мерни единици, ТО следва да ни се покаже падащото меню (снимка 6 позиция 1).

Снимка_6

Тази отметка стартира падащото меню с което може лесно и бързо да си изберем мерната единица или пък начина на броене на дните от седмицата


Ето и една тема с често допускана грешка, при която се чудим какво се случва с падащото меню и то не се показва.

Какво да настроя в Еxcel 2016, за да ми излиза падащо меню за мерни единици при функцията Convert?


Надявам се да съм бил полезен с отговора и да сме разрешили казуса. Мисля че въпроса ти беше насочен изцяло към втората отметка за която писах тук, НО реших да спомена и другата, и тя ще ти влезне в употреба някой ден.


Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.