Въпрос към урок: Събиране на текст от курс: Анализи с Excel

А може ли да споделя?

MS Excel
Електронни таблици
MS Office
Excel VBA
Анализи с Excel

От една седмица на лаптопа ми, Уиндоус 10 не се спря да се ъпдейтва, дано скоро изчерпи свободното пространство на диск С, че да миряса :) Сутринта правих предното упражнение, разделителят на аргументите на формулите беше запетая, както в урока. Сега тръгвам да правя следващо упражнение, разделителят вече е точка и запетая, интересното е, че във файловете след урока, там запетаята някак си се е сменила с ";". Почвам да изпитвам някакво раздвоение, добре че не му знам медицинското име :). Сега ако и в отговорите на тестовете запетаята сама се смени, не знам ... :)

Отговор на този въпрос получих в урок 6, че някъде, не разбрах в кои случаи, аргументите могат да се разделят с ";", а не със запетая. Пък аз все си мисля, че до едно време разделителят беше запетая, после се промени, отдадох го на бурното ъпдейтване на моя компютър. Както и да е, ако е възможно админите да изтрият тези два поста, да не внасям шум в системата. :)

Разделителят за аргументите на функциите зависи от регионалните настройки за Windows. Когато са дефинирани за България, тогава разделителят е [;], а десетичният знак е [,]. Надявам се, че успях да отговоря.

Както винаги - на време и на място! Благодаря!

И все пак раздвоението остава. Лекторът въвежда запетая - ние - точка и запетая. Отговорите на тестовете - също са със запетая. Трябва все да се внимава! Когато вчера и днес се борих с този въпрос, когато напиша - синтаксис на функция в ексел, на всякъде дават запетая. В програмирането, синтаксисът е основополагащ, мисля, не може да пишеш запетая, ако си в Англия и точка със запетая, ако си в България. Това го открих, когато тествах отговорите на тестове и пейстнах един от отговорите в тестовете, даде ми грешка. Това се насложи и с непрекъснатите ъпдейти на уиндоус и офис 2013 на моя компютър. Не се оправдавам, и без друго съм помолил тези мои постове тук да се изтрият. И не, знам, че има тук курс за Уиндоус 10, за сега ще пропусна ... :)

Относно разделителя аз постъпвам така: Въвеждам в клетката равно, след това започвам да изписвам формулата, след първите една или две букви формулата се показва и аз я избирам. Там вече са показани разделителите, които трябва да въвеждам. Няма как да сбъркам.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.