Защо след като се опитам да "нулирам" системата при WIndows 10, компютъра зарежда до някъде и ме уведомява, че не може да бъде "нулиран", т.е. преинсталиран? 

Microsoft Windows OS
Трикове и тънкости с Windows 10

След инсталирането на безброй софтуерни програми програми, Win10, започна да не изпълнява доста команди, не стартира програми и зацикля-мисли, мисли,.... Предполагам, че с антивирусната програма, или с друг клинер съм отстранил някой системен файл?! След като изтеглих от интернет последната нова актуализация, донякъде се пооправи, но въпреки това не успява да изпълни някой команди и програми. Точката на възстановяване също липсва, въпреки, че я бях поставил веднага след инсталацията му?!

Интересно, антивирусната не отчита ли нещо!?

Да не би да няма място на хардиска, макар че казваш че си успял да актуализираш до последна версия.

В C:/ имаш ли папка от типа Windows.old ?

Питам за old папка т.к ми се е случвало да си направя преинсталиране и някой системни файлове от преди остават в old папка.. папката е около 1 gb няма и толкова.

Какво точно е съобщението което ти изписва повреме на преинсталиране?

Интересен системен проблем който не съм срещал, но ми е интересно решението му.

Може би Re install изцяло наново ще реши проблема изоснови, но е доста крайна мярка.

Само да вметна, макар да обичам нововъведенията .... колко прилично работеше и работи Win XP .. :) .

Антивирусната ми "Avast", беше посочила едни файлове за отстраняване и аз и разреших. Освен това бях инсталирал още няколко други антивирусни, които също отстраниха разни файлове, което предполагам, че предизвикало объркване в системата. Актуализацията от Интернет поопряви до някъде нещата, но не изцяло. Място в диска има доста и е от бързите.В момента опитвам с "Авира". Папка Windows.old точно не виждам, но в търсачката показва някакви подобни от типа"wow64_microsoft-windows-a..oldertool.resources..."... Преинсталацията я правя като стартирам бутон "Първи стъпки" в диалогов прозорец на "Windows defender securiti center". Аз с крайните мерки съм наясно, но опитвам да възстановя нещата от някой архив.

Бях инсталирал "Оracle", и доста други неща...

Да ясно, ами нещо се е счупило сериозно .... :/ Ще търсим пък да видим.

Ако намеря нещо подобно на казуса, ще постана, но засега какво тончо е станало и как да се разреши малко ми е мъгла.

Ако стигнеш до решение и сподели и ти, ще ми е интересно как си решил проблема.

1.Изключвам всичките антивирусни пакети. 2. Показвам всички скрити папки и файлове 3. В диспечера на задачите гледам всеки един процес колко памет отнема, за какво се използва конкретната програма, и от кого е писана...

Колеги, аз мисля, че Windows 10, е най-добрата, най-съвършената версия до момента в сравнение с по-предните, по отношение на поддръжката. В момента да не се хваля много но ми се възстанови и работи отлично. 1. Изключих всички автоматични настройки и някой други програми деинстал.. 2. в Windows.. defender ..->старт.. на чисто. 3. следвам упътването 4. подавам парола 5. предлагат ми се няколкото актуализации, от която се избира една Направо съм впечатлен и изумен положително! Обичам Microsoft , и Aula.bg!

Супер е, че нещата са си дошли на мястото.

Благодаря че сподели през какви стъпки си направил за да нормализираш Winndows. Много ценна информация!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.