Въпрос към урок: Болтови съединения от курс: Inventor

Може ли програмата да изчисли колко мощност ще е необходима за машинка плуваща под водата, като след себе си изтегля въже заедно с кабела по който ползва електричество и се управлява?

Inventor
3D Моделиране
CAD чертане
BIM
Inventor

Здравейте, Нов съм с тази програма и сега я изучавам. Изгледах с интерес уроците и бих искал да попитам за някой общи въпроси за програмата. За построяването на устройство от нулата, без да има възможност да се модифицира съществуващ проект. Може ли програмата да изчисли колко мощност ще е необходима за машинка плуваща под водата, като след себе си изтегля въже заедно с кабела по който ползва електричество и се управлява? За да може да се намерят размерите на машинката и колко мощен електромотор трябва да се монтира. Могат ли да се изчисляват съпротивления на телата във водата и под нея/налягане? И въобще още много други зависимости как ще се намират за да може да се конструира нещо? Нали трябва да се започне с нещо, но преди това трябва да се сметнат необходимите му размери чрез съчетаване на много зависимости?

Благодаря предварително!

За да изчислите челното съпротивление на вече готов дизайн ви трябва CFD софтуер. Аутодеск имат CFD, но трябва да имате опит за да можете да направите коректен анализ. Инвентор няма такива възможности. При моделиран пропелер може да се изчисли тягата която той генерира също чрез CFD. Но за задачата която сте си поставил препоръчвам да работите на ръка. Вземете един учебник за Водни турбини и един за Механика на флуидите. Все пак дори да правите симулации със софтуер то трябва да сте запознат с теоретичната част.

Благодаря за отговора! Прави ми впечатление, че говорите за изчисленията върху готовия модел. Аз се интересувах, дали може, като се знае какво трябва да прави да му се определи мощността? Защото така както го обяснявате, разбирам че като се направи някакъв дизайн тогава се смята дали той става. Ако не става трябва се променя и смята наново. Например като се знае тежестта на въжето което е необходимо и полезния товар който трябва да пренася в себе си, да се намери каква мощност е необходима. И вече от тук ще се знае според необходимата мощност обема на мотора и устройството което трябва да го побере. И после, какво съпротивление ще е налично и съответната мощност да се добави към мощността на двигателя. И така вече ще има основа върху която да се работи и да се направи дизайн. То и програмата би трябвало да предложи оптимален дизайн за най-ниско съпротивление. Иначе ми се струва на опит и грешка, което ми се струва за безсмислено. Нали това е идеята на тия софтуери, да видиш нещо предварително в симулация в най-близки условия до реалните, демек идеята ти работеща преди да е създадена. Нали за това тая програма се казва Inventor? Мерси за вниманието!

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.