Има ли опция за запазване на промени във вече създадено работно поле?

Adobe Illustrator

Illustrator CC 2014

Здравей, Лъчо. За съжаление няма. Най-лесният начин е да направиш отново промените, които искаш, да го запазиш под ново име и да изтриеш работното поле, от което нямаш нужда.

Да, за съжалениер! Благодаря! Това не е фатално - никоя програма не е съвършена. Ама чакай, не сме стигнали до темата - това, което понякога ме вбесява в Илюстратора - липсата на History или Undo manager, както е във Фотошоп и Корел, защото рабоя и с тези програми...ама и корел с едно нещо ме вбесява, ха-ха - липсата на временен клавиш за ръчичката...ама да не се отклонявам от темата...Весели празници за сега!

Здравей, отново Лъчо. Заочвам от зад на ред :) относно ръчичката, предполагам, че знаеш клавиша в илюстратор, но ако не е така, означава, че не си стигнал до този урок и няма да те лишавам от  :)удоволстствието :)) да го слушаш. За History панела наистина няма в илюстратор, но това е така, защото undo опжията запомня много от направените действия и се оказва, че повечето хора нямат нужда от такъв панел ( да си призная и аз никога не използвам хистори панела във фотошоп :)) Ако мога да помагна с нещо и имаш още въроси оставам на разположение :) 

Благодаря за вниманието, Тони - естествено че зная за spacebar-a, това е едно от големите удобства за мен - не знам къде е споменато, препускам с по 10-тина урока на ден - може в бързината да съм го подминал :D, но аз научих един трик случайно, който може почти да замести History панела/ вярно е че ако го има би представлявал километрична поредица от paths.../ та този трик е невероятно бърз, като просто се изключат последно създадените подслоеве, кликване върху оченцето на първия и провлачване надолу по останалите оченца до последния, който трябва да се премахне..,еее най-добре е да се изтрият, но става малко по-бавно! Наздраве!

Eто това е... обичам експеримети и shortcut :) това ще се пробва :) айде и от мен наздраве, макар и вече да приключваш :))

Промените във вече създадено работно поле могат да се запазят, като се  избере Save Workspace и в прозорчето се напише името на съществуващото вече поле. След ОК се появява съобщение, че името вече се използва, дали да запише върху него. Избираш YES

Къде се намира Save Workspace? Благодаря!

Явно Светла говори за по-стари версии, във версията CC 2014 поне с която работя отдавна няма Save Workspace. След избиране на опцията New Workspace се изисква наименование на новото работно пространство и след натискане на "ОК"  то се сейфва. Не търси Save Workspace, Споко, просто го няма!!! :)))))))))

Благодаря за отговора все пак :)

Версията е AI CS6. Не е толкова стара.

Някой може ли да ми каже от къде мога да сваля безплатно Adobe пакета CC 2014? Който да работи..., или Photoshop, Illustrator и Indesign?

www.torrentreactor.net/torrents/28374523/Adobe-Creative-Cloud-2014-ver-Oct8-2014-dbowen1986   Ето линк - но iso файлът е 27 GB - обаче в него е е пълният пакет на Adobe и си заслужава! И освен това, да те предупредя Петя, че Illustrator-a в него е последният ъпдейт от преди 2-3 месеца и има Curvature tool - инструмент за идеални криви! Трябва ли да казвам също, че е с кракче! :D :)))

скъпи, приятели, вижте какъв конкурс е обявен :)

За Светла, Даниела и други интересуващи се - при CS6 - за запис на работното поле - първо си го оформяш, после /Windows/Workspace/New Workspace. Задаваш име и готово. След това може да го избираш както се избират "вградените" работни полета. Потребителските полета са най-отгоре. Може също и от /Windows/Workspace/Manage Workspaces - отваря се прозорче, в което има иконка за ново работно поле, като я кликнеш - дава ти възможност да му зададеш име. От /Windows/Workspace/Manage Workspaces може и да триеш създадените потребителски работни полета.

В духа на написаното по-горе, от /Windows/Workspace/Manage Workspaces могат и да се редактират работните полета - първо се правят промените на съответното потребителско работно поле, после от От /Windows/Workspace/Manage Workspaces се кликва името на полето, в което сме правили промени и ОК. Потребителското поле е запомнено с новите настройки.

Благодаря много Лъчезар ! :) Относно инсталацията има ли някъде опътване? Видях, че има и от декември месец... 

Тони не виждам нищо за конкурс?

Моля, Петя! Няма упътване, първо инсталираш програмата, после ъпдейта и активираш -  активирането става много лесно. Най-важното е обаче след инсталиране за по сигурно да забраниш достъпа на програмите до нета! Колкото до ъпдейта - държах да ти кажа за този прословут ъпдейт от октомври, защото с него поставиха в инструменти и този Curvature tool, който в някои случаи е изключително полезен! :)))

Аз на Corel изключвам нета докато работя на него и много ме дрази... и тук ли така трябва да правя(да изключвам нета при стартирантео на програмата) или в самите настройки на програмите трябва да изключа достъп? Благодаря предварително! :) Аз на cs5 не го изключвам и няма проблем и затова не съм минала на по висока версия...

Ехее, то за това си има защитна стена, Петя!:))) Ако си с Windows 7 и нагоре защитните стени си вършат чудесно работата, само трябва да вкараш .exe файловете в опцията за забрана на изходящия трафик и това е! Ако си с антивирусна, която има защитна стена, тогава го забраняваш с нея. Ако си с XP - тогава трябва просто да си инсталираш защитна стена има и безплатни, защото вградената не върши работа! Ако имаш въпроси, пиши! Ще ти дам координати как да се свържеш с мен за да ти обясня точно!:))) Но първо ми пиши каква е операционната ти система, може да ти пратя и скрийншот! Хубава вечер!:)

Здравейте, може ли , ако обичате да споделите и с мен как си активирам тези програми ,/ Windows 7 / инсталирах - но никъде не намерих нещо като пач или крак файл / извинявам се за невежеството/.

Преди да се маунтне .iso файла с пакета на Adobe CC трябва задължително да се изключи антивирусната, защото всяка антивирусна изтрива краковете. Ако след маунтването в папка Content няма Universal Adobe Patcher.exe, който е за всички програми с изключение на Adobe Acrobat XI, за който е крака Adobe Acrobat XI Pro Patch  и Fireworks за който има текстови файл с ключ в същата папка. Ако не виждаш тези пачове в папката, значи са изтрити от антивирусната. За съжаление ще трябва да теглиш торента отново или в краен случай бих могъл да ги изпратя на имейл, някои пощи приемат изпращането на .exe файлове - не знам дали ще мине номера, ако го приеме пощата архивиран и защитен с парола може да стане! А иначе, ако намериш пача, той се копира в инсталационната папка на всяка програма и се краква файлът amtlib.dll.Ако пача не го намери се посочва пътя към него. Няма нищо сложно, ако не си правила подобни активирания - винаги има първи път! Успех!:)

:)  Да - много Благодаря! Справих се  - ура!

 И за линка МНОГО БЛАГОДАРЯ! 

БРАВО!!! Радвам се, а пакета с програмите на Adobe e много ценен - запази го, сигурно ще бъде актуален поне през следващите- години!!! Поне засега никъде не могат да се намерят тези версии отделно - с изключение на Фотошоп може би!!!:)))

 С Acrobat XI се справих, но не намерих пач за  Dreamweaver -  има, но за други версии - дали пък нещо ми убягва?!  

Универсалният patcher е за всички програми и Dreamweaver  е вътре и за 32 битовата и за 64 битовата версия! Добре е, че си се справила с Acrobat XI - това е направо революционна програма - да си работиш директно върху пдф-а, без досегашните конвертирания в Word и т.н., може дори видео да се вмъква! Повече от година работя с него! Щом проявяваш интерес към Уеб дизайна инсталирай си задължително и Fireworks защото това е последната версия и вече е спряна разработката му от Adobe, което е жалко, защото с него се правят страхотни бутони и банери за уебсайтовете! :))) Вярно е, че в ова отношение би могъл да го замести Фотошоп, но изработката е малко по-сложна!

И аз благодаря, да се похваля, че вече съм с cc 2014 :)

БРАВО, ПЕТЯ!:))))

На всички влюбени, на всички любители на виното и на всички именници, честит празник!!! :)))

Весели мартенски празници, приятели!

Лъчо,просто нямам думи! За първо за нещата, които правиш и качваш. Но още повече за активността, която проявяваш. За известен период нямах възможност да следя и отговарям във форума, но сега преглеждам всичко и мога само да кажа, че си ми достоен замесник. Помогнал си и си отговорил на толкова много хора. Благодаря ти! Не спирай да го правиш. Всички научаваме по нещо ново от теб!!!

Oooo, благодаря ти много Тони за хубавите думи! Да ти кажа, малко се раздвоявам между математиката /Еxcel/ и дизайна/Illustrator/. Напоследък малко повече обръщам внимание на Excel, но като го изгледам докрай пак ще се върна към любимия си Илюстратор. Но иначе не спирам да експериментирам в дизайна! За хубавите думи, едно цвете от мен пак в същата мартенска гама!

:))) Благодаря


До Лъчезар Николов - в CorelDRAW  при натиснат скрол се появява ръчичката или иначе казано - PAN

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.