Запознайте се с Adobe Illustrator

В днешно време визуалната комуникация играе важна роля в общуването и предаването на идеи и послания повече от всякога. В ежедневието навсякъде и по всяко време срещаме различни източници на визуална информация – сградите и автомобилите са изпъстрени с реклами на популярни марки и продукти, печатните и дигиталните издания изобилстват от разнообразни изображения като лога, икони, илюстрации.

Прочети повече

Представяме ви… Autocad Формула II Част – Блокове

За AutoCAD Формула II Част

Това е нашия курс, който е предназначен за по-напреднало ниво на работа със софтуера.

Ако искате да работите на по-професионално ниво със софтуера – ще Ви запознаем с много практични съвети, които ще увеличат продуктивността Ви и ще намалят драстично времето за изпълнение на задачите Ви.

Какво чакате? Курсът за AutoCAD Формула II Част е тук!

Прочети повече

Няколко начина да създадем форма “сърце” в Adobe Illustrator

Има много начини, по които може да създадете сърце в Illustrator. Но в тази статия ще видим два много бързи и наистина лесни начина, по които да направите това.

Направената форма може да се използва за иконка, за емотикона или за основа на лого. Може да я използвате, като допълнителен елемент в илюстрациите си и различните визи, които създавате.

Когато говорим за създаване на форми в Illustrator, начините и похватите могат да бъдат изключително много.

За това ще се радваме да споделите и вашите начини за създаване на различни обекти в Adobe Illustrator.

Ето кратко видео, което показва как бързо и лесно да напарви форма “сърце” в Adobe Illustrator:

Ако видеото Ви е харесало и е полезно за Вас, може да дадете един  палец нагоре за него

Прочети повече

Как да направим Photoshop Action

В тази статия ще разгледаме как да направим Photoshop Action.

Actions във Photoshop ни помагат да ускорим работата си и да извършваме много по-бързо дадени операции върху голям брой изображения.

Реално Photoshop Actions представляват записани действия от операции в програмата, които се съхраняват в специален раздел и могат да се приложат върху много изображения.

Actions могат да бъдат използвани за всичко и може да запишете всяко едно действие, което извършате във Photoshop. В интернет има стотици безплатни или платени Actions, които може да използваме за различни ефекти.

Например, ако трябва да преоразмерите огромен брой файлове, може да запишете последователността от действия, които извършвате за преоразмеряване върху едно изображение и после само с натискането на едни бутон може да повторите операцията за всички останали изображения.

В нашият случай ще запишем Action за най-често използваните операции за подобряване на изображение.

Може да повторите действията от урока и да запишете същият Action или да запишете ваш собствен, който се отнася за операции, които вие често извършвате върху голям брой снимки. Това може да бъде бърз ретуш на снимки за социалните мрежи, добавяне на филтър върху снимка, преоразмеряване, създаване на сложни обекти, създаване на мокъп и много, много други.

Това може да бъде бърз ретуш на снимки за социалните мрежи, добавяне на филтър върху снимка, преоразмеряване, създаване на сложни обекти, създаване на мокъп и много, много други.

Тук може да видите кратко видео, което показва стъпките за записване на Action за Color Correction във Photoshop.

Прочети повече

Как да направим ефекта “драматично небе” във Photoshop

В тази статия ще разгледаме един бърз начин за постигане на драматизъм в снимките ни, с помощта на Photoshop. Ефектът е приложим най-вече за постигане на засилени и дори преувеличени цветове в нашите изображения.

Може да приложите този ефект за всяка една снимка, дори и да не е landscape (пейзажна) фотография 🙂 С настройките, които ще приложим може да засилите цветовете, контраста и сенките във вашите снимки, независимо какво има на тях.

Нека в тази статия да видим как може да се засили усещането за драматично небе.


Прочети повече