Защо ми дава грешка при принтиране към JPG?

AutoCAD Формула
AutoCAD

Здравейте, Доста файла експортирах чрез принт към jpg. , но за първи път ми дава грешка и не иска да ми принтира. Не знам каква е причината. Опитах се и от моделното пространство и от лейаут-а и не иска. Благодаря предварително :)

Здравей, Димитър.

Много добре си описал върпоса и снимката е много показателна.

Обаче това което не виждам на снимката е конкретния проблем на грешката, имам предвид че обикновено AutoCAD при дадена грешка именно с това съобщение подсказва каква може да е причината, но този път AutoCAD ни го е спестил.

Ще предполагам от къде може да е причианта, така че пробвай първо следното:

Увеличи резолюцията на листа.

От менюто Paper Size избери по-голяма резолюция - например 2550 на 3300 Пиксела (снимка 1 позиция 2).

Снимка_1

Ако нямаш голяма резолюция измежду то тогава може да създадеш такава.

Отиди на Properties (снимка 2 позиция 1) бутона при избран тип на плотера в полето Name Publish to Web JPG, следва да ти се отвори нов прозорец (снимка 2 позиция 2). В този нов прозорец отиди на раздела Device and Document Settings (снимка 2 позиция 3) и след това Custom Paper Sizes (снимка 2 позиция 4) и кликни на бутона Add (снимка 2 позиция 5).

Снимка_2

Излиза нов прозорец (снимка 3 позиция 1), в който стъпка след стъпка ( снимка 3 позиция 2) следва да създадеш нов размер на лист с по-голяма резолюция.

Снимка_3


Ако това не проработи, то няколко насочващи въпроси за да открием заедно проблема.

 1. При принтирането само на този .dwg чертеж ли се получава този проблем?

 2. Ако принтираш чертежа като PDF получаваш ли същият проблем?

3.1. Пробвал ли си да запазиш чертежа като PNG file и имаш ли същия проблем?

3.2. Имаш ли transperancy в чертежа? Ако имаш transperancy, то JPG файловия формат не подържа прозрачност.


Здравей, Краси, благодаря много за отговора, ще пробвам тези варианти и ще пиша обратно какво е станало :). Аз междувременно разреших проблема по следния начин: Тъй като използвам функция flatshot за да ми направи от 3d -> 2d поглед и после го принтирам от моделното пространство (предпочиртам тази опция пред viewport ) за да ми остане после файл за клиента с поглед отгоре и отстрани с размери (без да има достъп до 3д проекта, но да бъде в моделно пространство за да може да го постави с други елементи); и 2d погледа става блок, който в последствие му дадох explode и го прехвърлих в друг файл и отпечатването стана успешно. Подчертавам, че това не е решението на проблема (защото от много време използвам flatshot и съм нямал проблеми с отпечатването така както си е блок) Прилагам screenshot от грешката, която ми дава. (миналия път не я сложих ) Аз през това време ще изпробвам това, което си написал и ще споделя резултата в последствие. :)

Краси, здравей, пробвах варианта с по-голям размер на листа с 4000х6000 пиксели и стана принт-а ( а преди това не искаше) Вероятно чертежа е бил твърде голям. Бпагодаря отново! :)

Моля!

Супер е че вече всичко работи при теб!

Да опредлено когато имаш голям чертеж, ако имаш малко пиксели проблема идва от там ... АХ ТЕЗИ ПИКСЕЛИ ... друго е да си работим с вектори ;)

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.