Защо блока се селектира със селекция на всички, а не просто с клик върху него?

AutoCAD Формула II
AutoCAD

Здравейте, в началото на урока лектора изолира блок маса с четири стола, но в упражнението m1v9.dwg на чертежа това не е блок а начертана маса и столове по елементи, защото ако е блок при селектирането няма нужда да се избират всички елементи за да се преместят а се селектира блока като едно и се премества. Това така ли е или аз греша някъде?

Здравей, Альоша.

Да определено е така, когато се селектира блок, то е достатъчно да се кликне върху него.Да в m1v9.dwg масата и столовете не са в блок, защото това е началния файл за упражнението.Обърни внимание, че лектора в началото на урока, слектира елементите и ги превръща във блок.След което блока е модифициран.Ако отвориш файла m1v9 - gotovo.dwg там в ляво е сложен блока в крайния му вариант, там вече селекцията с клик, елементите са едно цяло.

Ако отвориш блока през блок едитора, вече в режим на редакция той е представен от отделни елементи.

Надявам се да съм бил полезен с отговора.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.