Как да си върна лентата с бързите команди и раздел Plug-ins?

AutoCAD Формула
AutoCAD

При упражняване на добавянето на раздел Home -3D в този урок, в AutoCAD файла ми (в студентската версия), изчезнаха лентата с бързите команди и раздел Plug-ins. Как да ги върна?

Здравей, Димитър.

Когато отидеш на CUI, избереш текущия (current) Workspace (снимка 1 позиция 1), какво иждаш в дясно за Quick Access toolbar (снимка 1 позиция 2).

Снимка_1

Ако нямаш Drafting and Annotation не ти е със надпис (current), то тогава кликни на него с десен бутона на мишката и избери от падащото мею избери Set Current (снимка 2 позиция 1), и товага виж пак това което съм описал в снимка 1.Ако в дясно това което съм описал за снимка 1, то следва лентата със сътояние да се появи. След което приложи промените с Apply (снимка 2 позиция 2), след което потвърди с ОК (снимка 2 позиция 3).

Снимка_2

Една препоръка ако сте начинаещ, някои от показаните неща в уроците, за който не сте сигурен не е необходимо да ги упражнявате, съвета ми е да се върнете след време на тези уроци и да пробвате тогава, стига естествено урока който сте гледали не касае прямко следващите уроци. Ако урока касае следващите уроци, то тогава съвета ми е да пробвате задължително и ако срещнете трудност, не се колебайте пишете във форума, ще ви седадат насоки, препоръки за това как да се справите с дадения проблем.

Вдясно е Drafting § Annotation Default(current), но въпреки това* лентата я няма*. . Освен това, в лентата с разделите ми липсват: -Plug-ins, въпреки, че има отметка в левия списък и фигурира в десния -On Line, който не намерих в списъка на Ribbon Tabs вляво

A когато кликнеш на quick access toolbar -a (снимка 1 позиция 1), долу появява ли ти се (снимка 1 позиция 2) къде точно е би трябвало да се появява лентата.

Снимка_1

Инересен проблем който е операционнен и определено може да е дошъл от доста места и може решението му да дойде отвсякъде.

СЛучайно да сте инталирал допълнителни плъгини в chrome или mozzila?

Благодаря Ви, лентата се появи. Както Ви бях писал по-рано, не знам защо, появява се само под рибъна, т. е. само при ориентация Below Ribbon. Но..., изглежда това няма значение. Важното е, че я имам. А за липсата на двата раздела, нямам спомен да съм инсталирал допълнителни плъгини в chrome или mozzila, а и не знам как мога да проверя.

Моля! Супер е, че нещата работят.

Има го и момента че все пак ползвате студентска версия на програмата и може да има известни неточности (bug-ове)

Здрасти Краси! Обяснението, което сте дали не ми помага, опитах като на Димитър Кулев , но отново не се появява бързата лента с команди

Здравей, Биляна.

Най-вероятно тогава става дума за Бъг в AutoCAD, който в случая не при теб не се оправи с това кеото е проработило при Димитър Кулев.

Това което може още да направиш преди по сериозни действия е да инсталираш някой от сървис плъгините SP1, SP2 в които от AutoDesk може да са разрепили проблема - може да свалиш от тук:

SP_1_Download

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.