Въпрос към урок: Трик за създаване на фонове от курс: Фотошоп FastWeb

Защо не ми се получи групирането

Фотошоп Fastweb
Фотография
Графика
Тайните на Photoshop
Adobe Photoshop

Защо след като групирам първата група и искам да копирам цялата група чрез Alt ми копира само един от леърите, който придърпвам и реално всичките ми копирани слоеве са копирани по отделно а не като цяла група. Пробвам да ги Merge, но след като променях малкото квадратче и запаметявах не се променяше нищо в Smart обекта ми...

Здравей, ще се опитам да съдействам :)
По първият въпрос за копирането на групата: След като си направила леърите и са ти разкопирани и сложени в папка, пробвай да поставиш мишката върху името на самата група. Приближаваш мишката към групата, курсора на мишката ще се промени на стрелкичка. Кликваш върху слоя и натискаш клавиша ALT, задържаш, като леко преместваш мишката и ще се появят две стрелки на мястото на ръчичката, бяля и черна. Това показва, че копираш папката. Ако ти е по-лесно може да изпозваш и клавишна комбинация. Избираш папката, която искаш да копираш(важи и за единичен слой) и натискаш ctrl+j.
2.За smart обекта: за да ти отрази промените, трябва да запазиш .psd на файла, след като нанесеш корекцийте, натисни ctrl+s. Понягока, ако имаш много корекционни слоеве, трябва да избереш леърите и да ги флатнеш. Избираш всички леъри и с десен бутон избираш flattern image. Това са предложенията, които имам и се надявам да успееш да разрешиш проблема.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.