Въпрос към урок: Задача от курс: Тайните на Photoshop

Как се свързват "коренно" различни обекти :)

Фотография
Графичен дизайн
Ретуш
Тайните на Photoshop
Adobe Photoshop
Растерна графика

Забелязвам, че сте успели да направите интересни и хубави колажи и да ги свържете на много нива, но масово се пропуска нещо важно от тях.

Според мен, за да направите връзка между два обекта, то трябва да ги свържете на възможно най-много нива. Например:

 • Осветеност - Осветеност (Не може лесно да свържете добре снимка, направена през нощта с друга през деня);

 • Цвят - Цвят (Или всичко става един цвят, или цветовете се смесват);

 • Позиция на светлината - Позиция на светлината (Светлината идва от едно и също място);

 • Форма - Форма (В този колаж формите не са ясно дефинирани или са прекалено дребни);

Всички тези неща ги видях направени в колажите ви, но не видях следната връзка, която според мен ще ги направи значително по-фотореалистични:

 • Детайл - Детайл (В дървото имаме дребен контрастен детайл. В косата имаме фин детайл без контраст. В лицето имаме форма и никакъв детайл);

Един от начините да ги хомогенизирате, е да вкарате контраст в косата с High Pass сложен на Linear Light бленда (както е показано във видеото). Друг ще е да "блър-нете" дървото. Трети - да вкарате корени, плъзгащи се по лицето.

За да убедите някого в реализма на колажа, то е хубаво да си поиграете точно със свръзките. Не да ги размажете или да ги направите достатъчно черни, за да не се виждат. Точно обратното, трябва да ги извадите на показ.

Във видеото съм обработил няколко снимки от форума. Ако ви харесва идеята, то може да обработите снимките си и да ги пуснете като коментар в тази тема :)

Как се справям

Няма нужда да има толкова много разнородни елементи. Трудно се свързват и смисъла се губи. Пробвай да направиш първо два обекта които да се свържат перфектно. Тук съм свързал два от обекта, за да дам пример (колкото мога на тази резолюция и без слоеве)

Много благодаря за насоките - определено имам нужда

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.