Защо като качвам видео няма звук и то излиза надсичано все едно, че е прекалено голямо, а то е по малко от 15 мин

Видео
Adobe After Effects
Видео ефекти
Тайните на After Effects

Благодаря

с After Effects CC съм на Windows 7

Здравейте,

това, което виждам от картинката е че АЕ не разпознава аудио трака на видео материала. Това най-вероятно се дължи на кодеци и/или на самия контейнер, който до колкото виждам е MTS.

АЕ е 64-битов вече и е възможно кодеците на материала да са 32-битови.

Бих предложил 1-во да се инсталират допълнителни кодеци към самия windows, или да се ъпгрейднат. 2-ри вариант е да се прекомпилира видеото(+аудиото) в друг формат - Quicktime/AVI/MP4 в h264 кодек.

Безплатна програма за подобно нещо е virtualdub, има 64 и 32 битови версии и от нея може да извади avi в x264: http://virtualdub.sourceforge.net/

За насичането: 15 мин не са малко време за АЕ. Ако искате да няма насичане, най-добрия вариант е да се използва опцията за превю, като допълнително се настрои и резолюцията на превюто. Дължината на превюто зависи правопропорционално на RAM-та, с която разполага компютъра. Съответно колкото по-ниска резолюция, толкова по-дълго може да бъде превюто.

Ако искате да монтирате и гледате видеото+аудио бих препоръчал да се ползва монтажна програма като Adobe Premiere, която позволява подобен workflow.

Поздрави

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc. и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.