Как да активирам rectangular selection

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Как да активирам rectangular selection и window crossing, защото се опитвам да направя селекция с него, но нищо не се случва?

Здравей Ирина,
пробвай с "Q" от клавиатурата да стартираш командата - би трябвало да се получи. Повторното натискане на Q ще сменя "формата" на селекцията.

Наистина се сменя формата на селекцията, но отново нищо не ми се маркира.

Натисни клавиша Spacebar и пробвай пак - този клавиш заключва селекцията и може инцидентно да си го натиснала.

Не стана и така :( Пращам снимка, на която може да да видите ако нещо друго е изключено и предизвиква проблема.

аха, така става малко по ясно :) ... бутона Window / Crossing не е натиснат и затова работи така но както и да е ...
сложи отметка на Auto Window/Crossing (виж прикаченото изображение) и тогава селекцията ще работи така :
когато маркираш с мишката с влачене от ляво на дясно, целият обект трябва да е в рамките на селекцията за да се селектира
когато маркираш с мишката с влачене от дясно на ляво, само част от обект е необходимо да е в рамките на селекцията за да се селектира

Направих всичко описано ала.......още нищо не се маркира. Вече се изумявам от безплодните ми опити да активирам тази функция, а без нея е много трудно в определени ситуации. И в интернет не можах да намеря никой с моя проблем .

Може да видиш пак урока "Маркиране и местене на обекти (select and move)" - може там да има лесно решение, което ни убягва в момента.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2020 Учебен център "Аула". Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.