А как става, да преместим копие на обекта?

3ds Max
3D Моделиране
3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX
Рендериране

Как може да направим копие на това кубче на 20 см по х примерно. Благодаря.

Здравей, ако искаш да имаш копие на даден обект на точно разстояние от оригиналният обект е необходимо да направиш един дубликат на оригинала с Ctrl+V (като обекта трябва само да е селектиран предварително). От менюто което излиза избираш типа на копието и даваш Ок, и така ще имаш копие на обекта, което съвпада по място с оригинала. Докато е селектирано копието използвай Offset Mode на Transform-Type in (отбелязано е в скрииншота) и въведи разстоянието на което искаш да се премести обекта – примерно 20 в случая по съответната ос – х и натисни Enter.

Да благодаря много ! А как мога примерно с линията да си начертая примерно някакъва равнина по размери. Като я чертая да имам възможност за права линия ( като ORTHO при аутокад) Получава се с задържане на SHIFT до колкото разбрах само, че не знам как да напиша разстоянието.

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.