Защо се получава тази грешка с Loft?

3D Моделиране и Рендериране с 3DS MAX 2018
3DS MAX 2018
3D Моделиране и Рендериране

Здравейте, бихте ли обяснили защо командата LOFT усуква втората форма при прехода - експериментално установих че завъртането е на 60 градуса- тази грешка я дава и на версия 2016 на Макс Второто ми питане е относно туулбара - незнам ,какво активирам ,но често се случва туулбара да стане в тъмен цвят ,при което се налага да рестартирам от тоолбарите. Благодаря :)

Здравей, това завъртане по принцип се получава, когато завъртиш втората съставна фигура, а ако не е завъртяна би трябвало да са в едно направление. Пробвай когато е селектирана фигурата да избереш бутона Reset и така би трябвало да се върнат в първоначалното положение, без завъртане. Възможно е да се получава и този дефект от някакво манипулиране на самите съставни форми - ако не се получи по горепосоченият метод, пробвай с нови шейпове, да видим дали ще се появи пак. Относно тулбара - не знам какво може да го причинява и при мен става по някога, но обикновено когато мина с мишката отгоре, бутоните се появяват отново :(

Здравейте,опитах с различни форми но резултата е същия

тук се получи,може би самата форма с вдлъбванията има проблем с геометрията

Префод между трите форми

извода,който правя до момента е че всяка форма постината чрез добавяне на други форми и изрязване дава "усукване". Ако редактирането на формата е само на ниво преместване на точки всичко е наред. Незнам само кое не е наред в геометрията полученачрез пресичане на два сплайна и изрязване с булеан.

Опитах и с позицията на начална точка да бъде еднаква за двете окръжност - няма промяна

Здравейте,извода до който достигнах за плавното преминаване на формите с използването на LOFT е следния : - необходимо е формите да бъдат абсолютно симетрични - началните им точки да съвпада (First point )

При несимтрични форми,за да избегнем усукването може би ръчно трябва да я завъртим

Вашият отговор:

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
 • 20 безплатни урока
 • Трикове и тънкости за софтуера
 • Отговори на вашите въпроси
 • Име
  Имейл
   


  © 2016 Фондация “Аула”. Всички права запазени.
  Autodesk AutoCAD, Autodesk Inventor, Autodesk Civil 3D, Autodesk Revit, Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya, Microsoft Word, Microsoft Outlook, Microsoft Excel, SharePoint Online, Microsoft PowerPoint, Microsoft Project, Microsoft, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe After Effects, Adobe Premiere, Adobe Dreamweaver, V-Ray, Ableton Live, Solidworks са регистрирани търговски марки на Adobe Systems Incorporated, Microsoft Corporation, Chaos Software Ltd, Autodesk Inc., Ableton и Dassault Systèmes SolidWorks Corp.