Ранг 2
FREE

Йоана Христова

Присъединил се: март 2013
					
Графичен и шрифтов дизайнер / Илюстратор
Здравейте, казвам се Йоана, в момента се занимавам предимно с разработката на лога, фирмен стил, печатна и външна реклама, илюстрация и оформление на печатни издания. Мечтая един ден в България да се оцени труда на дизайнерите и те да правят това което обичат :)
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

2455

 
Постижения

29

за седмица 0
Изгледани уроци

69

за седмица 0
Харесани отговора

163

за седмица 0
Общо отговора

22

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

3

 

Интереси

Фотошоп Fastweb Photoshop Фотография Уеб дизайн Wordpress HTML CSS Графика MS PowerPoint 3ds Max Adobe Illustrator InDesign Lightroom Графичен дизайн Предпечат Ретуш

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Здрав напредък
Добро утро!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Три влизания за една седмица
Най-интересното знание
Споделящ знанията си
Дай, за да получиш
Който помага на другите, помага на себе си
Страхотна екипна работа
Профил със снимка
Имейл новини. Ниво 3
Имейл новини. Ниво 2
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Добър приятел
Връзка с Facebook
Профил
Научихте десет урока!
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Имейл новини. Ниво 1
Добра екипна работа
Научихте пет урока!
Напредък
Напред, напред, напред
Благодарност
Добро начало
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Местите картинката в полето, а не полето с картинката. Трябва да я хранете в някой от ъглите, а не в средата, за да местите карето, а не да намествате картинката. С кухата стрелка местите снимката в полето, т,е, определяте как да се кадрира, а с плътната местите карето, т.е. позицията в страницата, но като хванете центъра, може да се намества и снимката... та малко е въпрос на проба грешка и навик.
Това не е най-правилния метод! Даже е доста грешен, първо ще ви кажа защо! Ако имате Nброя обекти който имат такъв текст равнен централно, ще се наложи да ги изравнявате ръчно, което е предпоставка за изкривяване, а и е цяло мъчение.<br>За да подравнявате текст върху крива е необходимо следното:<br>1 -Първо писането стартира от там от където започнете писането в/у линията<br>2 -Второ да дадете на параграфа да е центриран от панела параграф<br>3 -Трето използвайки Селектиращия инструмент или черната стрелка, се появят едни перпендикулярни линиий, маркиращи начало, среда и край на текстовото поле. Тях ги намествате съответно в ляво, център и дясно, или както искате да се завърти текста, ако формата е кръг, може да доближите максимално двете позиции за начало и край и така текста ще се завърти в кръг. Ето едно превю, надявам се стана ясно! Ако имате въпроси, питайте ;)
За линиите, аз лично ги използвам за да "хвана хоризонтала", примерно сканирам си документ, в скенера винаги е завъртян леко, с кроп хем го изрязвам до точния размер, хем изправям изображението. Понякога няма ясна външна граница и се налага да използвам ред от текста или картинка ... Може да има много приложения. В процеса на работа ще ги разберете. Това са малки хитрини, които ти доставят удоволствие да работиш с този софтуер! Изглежда сложно, но истината е, че всяко нещо си има предназначение и не сложено случайно. <br>