Ранг 4
FREE

Tereza Spasova

Присъединил се: юли 2016
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

6895

 
Постижения

33

за седмица 0
Изгледани уроци

182

за седмица 0
Харесани отговора

3

за седмица 0
Общо отговора

5

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

59

 

Интереси

Фотошоп Fastweb HTML AutoCAD Формула 3D Microsoft Excel MS PowerPoint Adobe Illustrator Графичен дизайн Предпечат Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика Adobe Audition Компютърно счетоводство с Микроинвест Делта про

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
1
Adobe Photoshop
1
Microsoft Windows OS

Записани курсове

xaresvam kursa i vazmoznojhojnostta da gledam urocite da moga da zadavam vaprosi ida sledq otgovorite i na drugi 

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Страхотна екипна работа
Научихте 80 урока!
Образованието е ключът
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Попълнено мнение за два курса
Потенциал!
Продължаваме напред
Добро утро!
Добра екипна работа
Научихте 40 урока!
Научихте 20 урока!
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Най-мощното оръжие
Благодарност
Добър приятел
Най-интересното знание
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Попълнено мнение за един курс
Доказани знания
Пет влизания за една седмица!
Напредък
Три влизания за една седмица
Първи стъпки
Стабилен напредък
Който се учи, той ще сполучи
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Добро начало
Напред, напред, напред

Последни форум дискусии

ЕДИН СЪВЕТ: Когато инсталирате WINDOWS и стигнете до създаване на потребители, дори и да имате според версията на Windows кирилица - НЕ ИЗПИСВАЙТЕ ИМЕНАТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА КИРИЛИЦА! Зависи от особенностите на инсталарката, която ползвате, но най-често Windows не позволява да се създават папки в Users/ПОТРЕБИТЕЛСКО-ИМЕ/AppData а такива папки автоматично създават инсталиращите програми на някой приложения които са ви нужни, или утилитарни ( като Microsoft Framework, Adobe Flash Player и други), без които пък нужните ви приложения не се инсталират. Понякога според версията на инсталарката си WIN позволява, но в лошите случаи се срещате с проблема с кирилицата не веднага, а едва след като по изискване на Windows вече сте го и регистрирали с кирилското име (ако WIN е легален, естествено). Обходен вариант е (понеже инсталираната с потребител на кирилица инсталация все пак тръгва, макар и с описаният проблем, да си създадете нов потребител на латиница и да работите с него, ако можете ( в зависимост от версията на WIN да му дадете администраторски права) като обаче WIN не ви дава да изтриете първият потребител ( на кириица) и понеже е с повече от един потребите, всеки път трябва да минавате през менюто за потребители за да изберете този, който ползвате. Ако и без това на машината сиимате няколко потребителя - това вече не е проблем, но въпросът според казаното от инж. Цукев се разглежда по- нататък. А опит над казаното нямам само с WIN 10, понеже като съм брал ядове с всички предишни версии от 95 насам, по никакъв повод не съм си и помислял да създавам потребител на кирилица. Особнно неприятно е, ако всичко описано стане на чужд новозакупен лаптоп с легален WIN. А разликата в инсталарките идва от подверсията и отделно за кой пазар е била изготвена. Със закупените от лицензираните дистрибутори копия в повечето случаи обикновенно няма този проблем, но ако е с новозакупен лаптоп с полуинсталиран WIN от производителят - често го има.
Moga li da polzwam ofertata po natatyk
Здравейте, не задавам въпроса си по определената форма, понеже обучителите не ми отговориха и срещам затруднения за ползване на инструмента Refine edge, който не намирам във Photoshop CС2017. Става дума за разлика в различни инструменти и тяхното, може би, оптимизиране във Photoshop CС2017, което създава известни затруднения при обучението. Конкретно. Курса Photoshop по Урок 3 Селектиране на background, модул 4: Маски и селекции. След селектирането на кучето с Quick selection tool , след копиране на слоя се избира от меню Select, Refine edge. Refine edge, съшествува в менюто Select на Photoshop CS6 , но в менюто Select на Photoshop CС2017 го няма като инструмент. По интуиция и виждайки клавишните команди използвах Select and mask. Там не съществува инструмента Refine Radius tool. Отново по интуиция използвах инструмента Refine Edge brush tool, а може би и някои други, така и не разбрах. Имам молба да получа отговор как следва да се работи с този инструмент за този проект и евентуално в следващите с Photoshop CС2017. Въпросът ми е свързан с всички последващи уроци от модул 4 и много от курса. Благодаря предварително. Може да ми отговорите по същество, не конкретно за курса, а именно как се селектират трудни селекции като коси и други подобни с използването на инструмента Select and mask и кои четки да се ползвам вместо Refine Radius tool. Как се работи четката Refine edge brush tool и може ли да се свали и инсталира Refine Radius tool. Благодаря на всички, които ще ми помогнат.
с помоща на чанелс каналите