Може ли мнения AUTOCAD VS. Drafside? 

AutoCAD Формула AutoCAD Формула II AutoCAD

Здравейте,

Работя в компания, в която се използва AutoCAD от години, най - вече 2D чертане, но и динамични блокове. Сега с цел пестене на средства и то се оказва, че е доста голяма сума, от ръководството са решили да преминем на Draftside! Може ли да споделите мнения? На първо четене изглежда, че ще свърши работа, но както знаем AutoCAD предлага доста широка гама от възможности! Какви са разликите и най - вече какви са ценните възможности, които предлага AutoCAD, а ги няма в Draftside!

Благодаря предварително!

Здравейте, не съм ползвал конкретно Draftside и ще бъде наистина полезно да се включат хора, които имат опит с този софтуер. Но имам опит с други алтернативи и казусът с тях е подобен.

Решението на компанията от една страна е разбираемо. Като монополист Аутодеск доста сериозно извива ръцете с цени, които не са само високи, а често дразнещо високи.

От друга страна имам малко опит със алтернативи като BricsCAD и там казусът е, че ги няма едни дребни удобства и улеснения, които ти липсват. Не че не може да си свършиш работата, просто е по-досадно. Така че болката отива по-скоро в потребителя.

Истината е, че повечето алтернативи за повечето хора вършат чисто функционално същата работа както и Аутокад. Просто ги няма дребните удобства и инсрументи, които сме свикнали да ползваме.

От трета страна до голяма степен зависи и конкретната работа. AutoCAD е много мощен софтуер, а доста често на хората им трябва да начертаят обикновен план или схема. Тогава трудно софтуер за 5,000$ ще бъде рентабилен и алтернативите са доста добра опция.

При всички положения, ако тръгнете в тази посока, препоръката ми е да дадете време на прехода. Първите месеци доста неща ще са по-бавни и дори досадни, докато не свикнете с по-различния софтуер.

Благодаря за отговора, г-н Цукев.

Ще бъде хубаво ако се включат повече хора! Защото е важно да разбера дали динамичните блокове мога да се имплементират в Draftside и съответно дали има опция в новия продукт да се изготвят такива! Дори и в youtube няма достатъчно информация! Тупат се по рамото колко са добри, но по - ниската цена да не се окаже, че предоставя по - малко възможности!

Хубав ден


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация