Защо?

Microsoft Excel Тайните на Excel

От голям файл на Excel, изрязах данни от два-три реда и да ги изпратих на имейл. Файла на имейла съдържаше цялата информация. Къде греша? Благодаря

Здравей,

Малко само да уточним върпоса.

Имаш предвид че си изрязала с Cut (изрязване), част от информацията от даден Excel файл и след това изпращайки този Excel файл до друг то изрязаната информация пак е присъствала в файла?

Ако това се е случило, избирайки Cut (изрязване), след това постави с Paste (поставяне) изрязаните данни, нали?

Здравейте, действах по следния начин: Маркирах нужните редове от файла, после copy и paste в друг документ. На имейла получих цялата информация. Подозирам, че греша с copy.. Идеята ми за това упражнение е, да усвоя, как да споделям подбрана информация с някой (напр. Оборот/Прожажби) без да вижда цялата информация, и в същото време да запазя цялостта на основния файл. Благодаря, отново :)

Здравей Анелия пробвах като маркирах отделна част и копирах в друг екселски файл с ново име. За експеримент го изпратих до себе си към другата си поща и няма проблем. Ето резултата.

Ще опитам да позная. Скрили сте ненужните редове, след което сте маркирали цялата таблица и при пейст - изведнъж се появяват всички.

Така работи Ексел. За да копирате и пейстнете само нужните редове, т.е. тези, които не са скрити: 1. Скриваме каквото не трябва да се пренесе

  1. Маркираме областта

  2. Натискаме ALT+; (клавиш ALT и едновременно с него - точка и запетая). Това маркира само видимите клетки

  3. CTRL+C

  4. отиваме в другия файл и CTRL+V


Вашият отговор

Научи компютърните програми онлайн от топ експертите на България
Регистрацията в АУЛА ви дава:
  • 20 безплатни урока
  • Трикове и тънкости за софтуера
  • Отговори на вашите въпроси
  • Регистрация