Избор на облачна услуга. OneDrive, Dropbox, Gdrive & iCloud

Безплатни 20 урока
регистрирай се и научи

Ако сте вече потребител - Регистриран съм
Видео
Назад Алтернативен видео плеър
¿ Напред

Тест за преминаване към следващия урок

 
Кое е вярно за облачните услуги?
Достъпът до различни файлове от различни устройства
Достъп до интернет страници от различни устройства
Достъп до информация за прогнозата за времето
 
Кое НЕ е вярно за облачните услуги?
Информацията се достъпва чрез нашия акаунт
Това е добър начин за архивиране и резервно копие на важни файлове
Предлага ни възможност за комуникация чрез видео разговор

Въпроси и отговори

 • Какви са разликите между office 2016 и Office 365? :)

  Венета:

  Какви са разликите между office 2016 i Office 365

  Краси Кръстев:

  Здравей, Венета.

  Доста интересна тема за дискутиране тук във форума. Ще е интересно да се видят, какви различия са видяли или знаят и другите във форума по отношение на версиите.

  Ето няколко основни неща:

  Office 2016 се купува единично и съответно се инсталира еднокранто и вече си притежател на MS Office 2016 на твоя компютър, може да ползваш тази версия занапред. Веднъж станал собственик, след това излизайки нова версия (2018 например :)) или Upgrade на някои от инструментите съотвтно трябва да си доплатиш или в някои случай да си я купишш наново на преференциална цена.

  По отношение на инструментите, ако ползваш Advanced инструменти, то следва да ползваш Pro версията, която мисля има позволява безплатен достъп до тях. Естестявено закупуването на Pro версията е с доста по-висока цена.

  Така че ако искаш да си имаш версия която постоянно да си я имаш и да направи еднократна инвестиция, това е твоя вариант.


  Office 365, е свързан отново с инсталиране на sftware - a на компютъра, НО достъпа е свързан с абонаментана програма, т.е. имаш работа със дадения софтуеар за 3 месеца, плащаш за три месеца... това е страхотно от гледна точка на това че ако малка компания или freelancer, който не може да си позволи закупуването на пакета може да си позволи абонамент за по кратък период. Например мисля че купих еди абонамент за година, който включва в себе си 5 инсталации, което означава 5 компютъра за 99$ на година, за 9.99 $ на месец, мисля че е супер за да имаш легален софтуеар. Вече ако искаш да ползваш Advanced инструменти се доплаща допълнително ... зависи от пакета с Advaced инструменти. НО когато споменваме Advanced инструменти имам предвид - Inquire, Power pivot и т.н.


  Мое лично мнение ползвал съм и двата вариатна и съответно ми вършат идеална работа, като за Office 365 не ми се е налагало да ползвам нещо за което да доплатя, но това е в сферата, която работа.

  Венета:

  Благодаря ти, Краси! Много изчерпателен отговор :)

  Краси Кръстев:

  Моля!

  Супер е, че те е ориентирал и ти е дал насока.

 • Как мога да си сваля всичките снимки на компютра от Google снимки?

  Венета:

  Как мога да си сваля всичките снимки на компютъра от Google снимки без да ги избирам една по една и да цъкам на download?

  Краси Кръстев:

  Здравей, Венета.

  Може да направиш следното.

  Google ги гупира по дати, или ако може да ти е създало албум.

  Това което ми е най-удобно поне на мен е да ги тегля всичките които са към дадена дата.Приближавам се към мястото където е датата и следва да се появи едно тикче (снимка 1 позиция 1)

  Снимка_1

  Избирам тикчето и се маркират снимките за дадената дата. (снимка 2 позиция 1)

  Снимка_2

  Отивам горе в дясно (снимка 3 позиция 1).

  Снимка_3

  Избирам изтегляне (снимка 4)

  Снимка_4

  Така изтеглям всички.

  Венета:

  Здравей, Краси!!! :) Много Ти Благодаря! А ими опция да избера всички снимки в страницата, защото има такива от 2008 и са хиляди...... Ще ми отнеме няколко часа да цъкам на всички подред и да ги селектирам....... :D

  Краси Кръстев:

  Аха, ами тогава селектирай първата снимка- отиди в горния ляв ъгъл на първата снимка от селекцията и отиди в горния ляв ъгъл на снимката, следва да ти се появи едно тикче, селектирай тикчето с ляв бутон на мишката. След това задръж shift бутона от клавиатурата, "скролирай" със скрила на мишката до последната снимка която искаш да участва в селекция и при задържан shift, отиди в горния ляв ъгъл на тази последна снимка и кликни върху отметката.Така следва да селектирал всички снимки намиращи се между първата и последната снимка за която слагаш отметка, т.е. между първата и последната всички ще бъдат отметнати.

  Венета:

  Благодаря ти, Краси, методът работи, но се оказа, че не може да се свалят повече от 500 снимки наведнъж :D

  Краси Кръстев:

  Хахах :) определно имаш доста снимки.

  Ами 500 по 500 :).

  Венета:

  амии за 9 години съм ги насъбрала :D

 • Краси Кръстев:

  Здравейте, инж. Петър Петраков.

  Наистина интересна тема сте добавил. Аз лично основно ползвам Google Drive, макар да ползвам Office365. Интересно решение от страна на Microsoft.

  Много благодаря за тази новина! Благодаря че ме подсещате също така да погледна дали нямам нещо в оставено в OneDrive.

 • Какво се случва с файловете в "облака", ако прекратиш абонамента си?

  Живка Костадинова:

  Здравейте! Това закупуване на допълнително място в Dropbox или OneDrive еднократно закупуване ли е или абонамент? И ако е абонамент какво се случва с файловете които вече са качени в облачното пространство и решим да прекратим абонамента си? Приятна вечер!

  Краси Кръстев:

  Здравей, Живка.

  Специално за Dropbox.

  Може да си на абонаментен план с допълнително място в облака, когато абонамента ти изтече, файловете които са на облака се пазят 30 дни след изтичането на абонамента. Имай предвид че това е предостатъчно време да си ги синхронизираш и те да останат на компютъра ти, просто след 30 ден каквото било в облака било като версия от там нататъка тези файлове като дата на версията си са по последна синхрознизация на твоят компютър но не и в облака.

  Попринцип има възможност за GB които да си закупиш и да са ти вечни, понякога от dropbox пускат и награди от по 16 / 32 GB, например при добавяне на приятел към социума на Dropbox :) например, допълнително място което остава завинаги твое.

  За OneDrive нямам много практика, но предполагам е нещо подобно, вианаги има гратисен период за синхронизация, ако случайно си решил да се откажеш от абонамент към тях.

  Живка Костадинова:

  Благодаря за разяснението Краси. То за синхронизацията на компютрите в офиса и у дома е ясно. Но въпросът е дали се изтрива цялата информация? В смисъл ако след време си подновя абонамента отново ли всичко се качва, като на форматирана флашка или си стои някъде като архив?

  Краси Кръстев:

  Не. В архива е за 30 дни в dropbox, след това го няма в облака, само на компютрите. След подновяване на акаунта, всичко се качва и синхронизира наново.

  Живка Костадинова:

  Ок. Разбрах, всичко което надвишава безплатното място в "облака" се изтрива. Благодаря!

  Благовеста Дияковова:

  Как да прекратя абонамент към one drive ?