Ранг 4
FREE

Vale N Tina

Присъединил се: април 2014
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

9585

 
Постижения

38

за седмица 0
Изгледани уроци

231

за седмица 0
Харесани отговора

19

за седмица 0
Общо отговора

9

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

7

 

Интереси

Photoshop Microsoft Excel MS PowerPoint Тайните на Excel

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
3
Microsoft Windows OS

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Богатството на образованието
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Споделящ знанията си
Страхотна екипна работа
Връзка с Facebook
Инвестиция в знания
Обучение под пара :)
Научихте 120 урока!
Добро утро!
Научихте 100 урока!
Добра екипна работа
Продължаваме напред
Научихте 80 урока!
Благодарност
Най-мощното оръжие
Най-интересното знание
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Добър приятел
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Пет влизания за една седмица!
Профил със снимка
Три влизания за една седмица
Доказани знания
Научихте 20 урока!
Имейл новини. Ниво 3
Стабилен напредък
Имейл новини. Ниво 2
Напредък
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Имейл новини. Ниво 1
Научихте пет урока!
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Добро начало

Последни форум дискусии

Всички по-горе изброени клавишни комбинации ти ползвам и са много удобни, подпомагат бързодействието при работа. Бих добавила F4 - повтаря последно извършеното действие и работи за програмите от Office пакета.
Здравейте, На мен много често ми се налага да чета информация от 1 файл и да я ползвам в друг (да я преразказвам, остойностявам, описвам и т.н.). Когато искам да подредя 2 прозореца вертикално един до друг, ползвам бързата команда Windows бутон и стрелка наляво или надясно. По този начин 2та прозореца се разпределят точно на половин екран. Това важи за 2 прозореца. Друг вариант за същото е десен бутон на Taskbar -> Show windows side by side. Това важи за 2 или 3 прозореца, но САМО за отворените (активните в момента) прозорци. Ако имаме минимизирани прозорци, те няма да се подредят, а ще си останат само на Taskbar-a. При 4 прозореца те ще се подредят на 1/4 екран (на 2 реда и 2 колони) с еднакви размери. При 5 и повече отворени прозорци, Уиндоус се затруднява и не се подреждат добре. Когато искам да подредя 2 прозореца хоризонтално един под друг, стрелките не действат. Вариант е да се натисне с десен бутон на taskbar-а -> Show windows stacked. Тук важи същото правило - ще се подредят само активните отворени прозорци, но не и минимизираните. Важи за 2 или 3 прозореца и тук отново ако са 4 ще се подредят на 1/4 от екрана 2 реда и 2 колони, а 5 и нагоре Уиндоус се затруднява. При ползване на Windows бутона и стрелките нагоре и надолу се случва следното: Windows бутон + надолу = минимизиране; Windows бутон + нагоре (ако сме в състояние на минимизиран прозорец) = среден прозорец (по начина, по който той е бил подреден и оразмерен за последно); Windows бутон + нагоре (ако сме в състояние на среден прозорец) = максимизиране на цял екран. Т.е. тук имаме 3 последователни степени на оразмеряване (както в заглавия ред на всеки прозорец имаме 3те иконки вдясно). Надявам се, че бях полезна :)
Благодаря, много полезно!
Здравейте и добре дошли в новото предизвикателство, което организираме в Аула. Това е 21-дневното предизвикателство за създаване на нови навици. Ще използваме възможността, за да започнем годината с летящ старт и да си създадем навика да учим и да се развиваме с нещо ново всеки ден. Да изграждаме навици е едно от най-ценните умения, които може да придобием. В това предизвикателство ще споделим нашите изследвания и опит над 15 години по темата навици. В допълнение, една от целите, които всички хора под една или друга форма имат е цел "за растеж". За това в продължение на 21 дена ще се учим как да създаваме нови навици и започваме с навика "да учим по 1 урок всеки ден". В нашият случай това е около 5мин - време, което вярвам всеки има, стига да поиска да го има. ![](https://upload.aula.bg/screenshot3234faf-960f6f71.jpg) Независимо дали имате безплатна проба или абонамент с пълен достъп, може да се включите и да учите по 1 урок всеки ден. ### Какво представлява предизвикателството: 1. Започваме 18 януари; 2. Всеки ден ще получавате по един кратък, но много ценен съвет или стратегия как се изгражда навик; 3. Изпращаме тези уроци по имейл, който служи за мотивация и напомняне; 4. Ще изпращаме уроците 21 дена - всеки ден по един кратък имейл, след което ще спрем тези имейли; 5. Важно! В тези имейли няма промоции, спам или каквито и да е било оферти. Ще изпращаме само чиста стойност; 6. Може да си запазите имейлите и след това да ги ползвате за създаването на друг навик. Ако виждате това във форума и не сте се записали изрично, все още не участвате. В предизвикателството участват само тези, които изрично са се записали на тази страница: [21-дневни предизвикателство "Успех по навик"](https://aula.bg/p/navik/) Споделете под тази тема дали идеята ви харесва, защо участвате или какво е вашето намерение за предизвикателството? Може да задавате и въпроси, ако имате такива за предизвикателството
Благодаря за поканата! Чудесна идея. Никога не е излишно човек да приеме поредната провокация към себе си и да научи нещо ново!
<p>Да, и при мен при натискане на Alt + десен бутон драгването нагоре или надолу  променя твърдостта на четката - Hardness, а не прозрачността. Работя с Photoshop CS5</p>