Ранг 4
FREE

Инж. Николай Николов

Присъединил се: февруари 2011
					
Електрически мрежи и системи
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

14610

 
Постижения

48

за седмица 0
Изгледани уроци

457

за седмица 0
Харесани отговора

229

за седмица 0
Общо отговора

177

за седмица 0
Въпроса

34

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

AutoCAD Формула AutoCAD Формула II AutoCAD Формула 3D Microsoft Excel MS Word AutoCAD VIP Microsoft 365 Тайните на Excel Тайните на Word

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
17
AutoCAD
7
Microsoft Excel

Записани курсове


Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Профил със снимка
Най-интересното знание
Имейл новини. Ниво 3
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Записани седем курса!
Пет влизания за една седмица!
Споделящ знанията си
Три влизания за една седмица
Дай, за да получиш
Участие в Аула конкурс
Който помага на другите, помага на себе си
Магьосник
Професионалист!
Потенциал!
Научихте 200 урока!
Научихте 150 урока!
Богатството на образованието
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Добро утро!
Научихте 120 урока!
Инвестиция в знания
Научихте 100 урока!
Обучение под пара :)
Научихте 80 урока!
Продължаваме напред
Страхотна екипна работа
Нощна птица!
Най-мощното оръжие
Научихте 40 урока!
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте 20 урока!
Здрав напредък
Записани четири курса!
Доказани знания
Научихте десет урока!
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Добро начало
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Научихте пет урока!
Стабилен напредък
Записан втори курс!
Благодарност
Записани три курса!
Добра екипна работа

Последни форум дискусии

Здравейте, при мен се получава понякога следния проблем. Като копирам нещо, текст, обект с базова точка в един Layout от друг, курсора почва да се държи все едно съм включил Grid мрежата, подскача на размера и е не мога да правя прилепване. И то само за въпросния Layout. Гадно и неприятно и не съм намерил решениеІ Ако някой има решение на въпроса може да го сподели. Поздрави и лека вечер!
Сложи си групите отделни атрибути в отделни слоеве, в слоя сменяш цвета и би трябвало да се смени и цвета на текста. Ако атрибутите са в слой 0, както трябва да се правят блоковете, като смениш слоя на блока би трябвало да се смени и цвета на текста. Пробвай едното и другото. Поздрави
Разбира се че може. Само трябва да се внимава за мерните единици с които са създадени блоковете и тези с които работиш. Като ги уеднаквиш ако е необходимо може да промениш в Пропертис мащаба на блоковете по трите оси -Х, У и Z или в Блок едитора да промениш размера на блока.
Здравейте, как съм си организирал шаблоните. В template имам шаблон в който съм вкарал всички видове линии които ползвам, блокове, мащаби, видове текстове, мултилидери, мултилинии, антетки формати и каквото още ми е необходимо. И два формата А3 и А4. От този шаблон съм изтеглил всичко в палетите които съм създал. Sheet Set създавам след като съм напреднал с даден проект и вече имам необходимите Layout в съответните файлове. Обикновено различните чертежи ги групирам в отделни файлове за да са по-леки и по бързо да се работи и се старая чертежите в метри или см. да са в отделни файлове. Имам още няколко шаблона за различни видове обеки. Например още шаблон за ел. табло,шаблон за мълниизащита. Малко се поувлякох но съм минал през различни варианти и този ми се струва най-практичен.
Вместо блок ползвай Мултилидер. Текста винаги е хоризонтален и имаш най-различни модификации на Мултилидери. За целта съм си направил палета с Мултилидери с различни текстове и направо си ги дърпам от палетата. Става въпрос за наименования на различни видове линии.
Здравейте! Напоследък действам по следния начин. Умножавам гадните числа в колоната с 1, създавам нова колона с получените резултати и вече нещата стават управляеми. Поздрави!