Ранг 4
PRO

Лора Тонева

Присъединил се: февруари 2016
					
счетоводител
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

9800

 
Постижения

48

за седмица 0
Изгледани уроци

610

за седмица 0
Харесани отговора

46

за седмица 0
Общо отговора

9

за седмица 0
Въпроса

3

за седмица 0
Последвани

2

 

Интереси

Уеб дизайн Wordpress HTML CSS Microsoft Excel MS Project Уеб сайтове с Wordpress

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
17
Microsoft Excel

Записани курсове

Курсът е интересен и полезен и дава доста добра база и основни познания за работа с Excel.
Курсът е интересен и практичен. С негова помощ успях да си направя сайт без да имам други предварителни познания в областта.
Курсът е интересен и предоставя полезна информация за хора, които желаят да разширят и подобрят работата си с Excel.

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Нощна птица!
Споделящ знанията си
Записани осем курса!
Попълнено мнение за един курс
Попълнено мнение за два курса
Страхотна екипна работа
Научихте 200 урока!
Богатството на образованието
Научихте 150 урока!
Непрекъснато израстване
Образованието е ключът
Научихте 120 урока!
Добра екипна работа
Благодарност
Научихте 100 урока!
Инвестиция в знания
Потенциал!
Научихте 80 урока!
Обучение под пара :)
Профил със снимка
Записани четири курса!
Записани три курса!
Имейл новини. Ниво 3
Научихте 40 урока!
Научихте 20 урока!
Имейл новини. Ниво 2
Продължаваме напред
Добро утро!
Записан втори курс!
Най-мощното оръжие
Научихте десет урока!
Пет влизания за една седмица!
Здрав напредък
Научихте пет урока!
Имейл новини. Ниво 1
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Добро начало
Доказани знания
Три влизания за една седмица
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Здравейте Ваня, на мен в практиката ми се е налагало да използвам тези функции доста. Ето един реален пример: Имаме склад с артикули, чиито номенклатурни номера са от вида А2452201429. В номенклатурния номер няма интервали и в списъка, който се експортира в Ексел от складовата програма, номерата се експортират в този вид. Артикулите са около 5000 и са подредени в склада на следния принцип - първо по групи и след това по възходящ ред в рамките на групата, а групата са втората тройка цифри от номенклатурния номер ( в случая с този номер - 220). За да се ревизира склада, трябва да сортираме по подходящия начин списъка. За целта с mid отделям 3 символа, започвайки от петия, за да извадя групата. После сортирам по колоната с група като първи признак и по целия номер като втори. Сигурно друг би предложил и нещо по-добро, но тъй като аз не съм сетила за друго, съм го правила по този начин многократно и това ми е спестило доста работа.
Още веднъж за по-четливо , че нещо ми се разместиха редовете, когато изпратих отговора: Sub Macro1() ' ' Macro1 Macro ' Cells.Replace What:="а", Replacement:="a", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="б", Replacement:="b", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="в", Replacement:="v", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="г", Replacement:="g", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="д", Replacement:="d", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="е", Replacement:="e", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="ж", Replacement:="j", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows End Sub
За мен варианта с макрос е най-лек. Освен това веднъж направен, макросът може да се ползва постоянно, ако се налага такава операция. Не мога да кажа, че съм особено добре запозната с макросите, но пробвах и записах макрос с Find/Replace -> Replace All за първите 2-3 букви. После с копиране може да се допълни и за останалите букви, за по-бързо и лесно. Поизчистих това, което мисля, че е излишно от кода и макроса си работи. Предимство е, че може да си заложиш на коя буква от кирилицата, коя (кои, ако са повече) от латиница искаш да съответства. На мен за буквите до "ж", например, макросът ми изглежда така: Sub Macro1() ' ' Macro1 Macro ' ' Cells.Replace What:="а", Replacement:="a", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="б", Replacement:="b", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="в", Replacement:="v", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="г", Replacement:="g", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="д", Replacement:="d", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="е", Replacement:="e", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows Cells.Replace What:="ж", Replacement:="j", LookAt:=xlPart, SearchOrder _ :=xlByRows End Sub
Можеш да добавяш всички нови стойности с "+", но за да се преизчислява сумата, в началото трябва да има знак "=" .