Ранг 5
FREE

Моника Ганчева

Присъединил се: май 2013
					
Инжинер-химик / Технология на Полиграфията
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 1 дни
Аула точки

15755

 
Постижения

55

за седмица 0
Изгледани уроци

1459

за седмица 1
Харесани отговора

17

за седмица 0
Общо отговора

7

за седмица 0
Въпроса

5

за седмица 0
Последвани

37

 

Интереси

Фотошоп Fastweb Photoshop Фотография Уеб дизайн HTML Графика CorelDraw Adobe Illustrator InDesign Графичен дизайн Предпечат Видео ефекти Тайните на Illustrator Тайните на Photoshop Тайните на InDesign Графичен дизайн с CorelDraw Трикове и тънкости с Windows 10 Windows 10 Photoshop Pro Трикове и тънкости при работа с Mac OS Apple компютри Фотография Графичен дизайн с Illustrator Компютърна грамотност

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
5
Wordpress
2
Photoshop
1
Adobe Illustrator
1
InDesign

Записани курсове

Курса по InDesign е много добър , добре се обясняват уроците.
Страхотен курс и добре структуриран.
Курсът е страхотен и по много добър начин с лекота се поднасят уроците и е много интересен!

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Споделящ знанията си
Учител!
Страхотна екипна работа
Гуру!
Експерт!
Добро утро!
Професионалист!
Най-интересното знание
Добра екипна работа
Попълнено мнение за два курса
Богатството на образованието
Научихте 200 урока!
Непрекъснато израстване
Потенциал!
Образованието е ключът
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Записани осем курса!
Обучение под пара :)
Научихте 120 урока!
Нощна птица!
Научихте 100 урока!
Продължаваме напред
Записани седем курса!
Записани три курса!
Записани пет курса!
Научихте 80 урока!
Най-мощното оръжие
Записан втори курс!
Благодарност
Пет влизания за една седмица!
Здрав напредък
Попълнено мнение за един курс
Научихте 40 урока!
Три влизания за една седмица
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Профил със снимка
Добър приятел
Много добър приятел
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Доказани знания
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Имейл новини. Ниво 3
Връзка с Facebook
Напредък
Научихте пет урока!
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Добро начало
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1

Последни форум дискусии

Здравейте , бутона Shape , се показва след натискане на Pen Tool горе в лентата , на клипа се вижда
Целта ни в Аула е да има качествено обучение за всеки един професионален софтуер. Използвайте тази тема, за да споделите какви обучения бихте искали да видите. Гласувайте за изброените обучения и ще организираме курс за най-популярните. ![](https://upload.aula.bg/screenshot1a3d30-aa25006b.jpg) Отговорете на темата, като започвате с тези три символа преди името на софтуера, за да се удебели: ``` ### Име софтуер <-- само един софтуер ``` Ето само малка част от софтуерите, за които сте ни питали по имейл: File Maker Pro, Edius Pro, MS Visio, ArtCAM, Davinci, Nuke, Houdini, Animate CC, MarvelousDesigner, Dreamweaver, Sonar, Blender, AutoLISP, Eagle Professional, Melodyne Studio, ARIS Express, Rhinoceros, Anima 2D, Lightroom, gemCAD, ZBrush, Tower, CATIA V5... Предполагам разбирате сега, защо предприемаме гласуване :) ***Важно!*** Гласувайте за софтуер, не дублирайте темите. За да пазим темата подредена, молбата ми е да има само едно предложение за софтуер. Ако искате да добавите софтуер, но друг вече го е предложил, просто гласувайте на неговата/нейната тема. Администратор ще скрива дублираните предложения, за да пазим темата по-чиста. Всеки нов софтуер е отделен отговор, който може да предложите, за да се гласува за софтуерите по отделно.
### Adobe XD
Малко допълнение към урока , ако има грешка ме поправете: Белият баланс представлява начина, по който нашият фотоапарат интерпретира цвета на светлината. Тъй като концепцията за цветната температура е относително сложна, производителите на фотоапарати са включили в модерните фотокамери предварителни настройки на белия баланс, които покриват всички най-разпространени светлинни източници. Ето ги: • Дневна светлина (daylight, символ на слънце). • Сянка (shade, символ на къща, която хвърля сянка). • Облачен ден (cloudy, символ на облак). • Флуорисцентно осветление (fluorescent, символ на флуорисцентна тръбна крушка). • Крушка с нажежаема жичка (tungsten, символ на крушка с нажежаема жичка). • Светкавица (flash, символ на светкавица). Не е препоръчително да се използва автоматична настройка на белия баланс, тъй като е възможно фотоапаратът да се бърка от най-различни фактори. Както знаем, светлината, която достига до нашия фотоапарат е отразена, т.е. модулът, който измерва цветната температура работи с отразена светлина. При отразяването си от различни повърхности, светлината се замърсява с цвят. По тази причина е възможно да снимаме червен обект навън в ясен слънчев ден и поради замърсяването на светлината с червен цвят от повърхността на обекта, фотоапаратът ни да реши, че снимаме на светлина от крушка с нажежаема жичка и да приложи съответната настройка на белия баланс, която да е грешна и нашата фотография да изглежда синя или зелена. Защо синя или зелена, а не червена? Принципът на работа на белия баланс е да добавя липсващата част от спектъра при различните светлинни източници. Ако снимаме на светлината от крушка с нажежаема жичка, то светлината ще бъде червеникава, тъй като цветната температура на този източник обхваща такава част от спектъра, в която червеното преобладава. За да направи фотографията ни да изглежда нормално, т.е. с бяла светлина, чрез настройката на белия баланс нашият фотоапарат „добавя“ синьо-зелената част от спектъра и по този начин предава светлината като бяла.
Здравейте , искам да попитам за втората част от създаването на дипляната - когато слагаме текста не ми се появяват букви , а нещо като йероглифи , защо ми се получава така ?