Ранг 4
FREE

Rumyana Naicheva

Присъединил се: август 2015
					
Графичен дизайнер
Завършила съм ТУ-Варна, работя като графичен дизайнер от 2012г.
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

6745

 
Постижения

58

за седмица 0
Изгледани уроци

285

за седмица 0
Харесани отговора

241

за седмица 0
Общо отговора

41

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

27

 

Интереси

Фотошоп Fastweb Photoshop Фотография Уеб дизайн Wordpress Графика Dreamweaver Adobe Illustrator InDesign Lightroom Графичен дизайн Предпечат Ретуш Fireworks Векторна графика Тайните на Illustrator Тайните на Photoshop Adobe Photoshop Растерна графика Тайните на InDesign Уеб сайтове с Wordpress Професионални навици за развитие Самоусъвършенстване Личностно развитие Страхотни снимки с Photoshop

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
8
Adobe Photoshop

Записани курсове

Полезен курс за хора, които тепърва навлизат в материята на уебдизайна.
Чудесен курс за начинаещи, информацията е поднесена по много разбираем начин.
Курсът е много подходящ, както за начинаещи, така и за напреднали. Макар че работя професионално с програмата, в курса намерих някои неща, които ми бяха убягнали в практиката. :)

Завършени обучения

PDF удостоверения могат да се се свалят от лични настройки и документи.

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Незаменим приятел
Записани осем курса!
Попълнено мнение за два курса
Професионалист!
Научихте 200 урока!
Богатството на образованието
Научихте 150 урока!
Потенциал!
Непрекъснато израстване
Научихте 120 урока!
Образованието е ключът
Научихте 100 урока!
Нощна птица!
Научихте 80 урока!
Записани четири курса!
Инвестиция в знания
Записани три курса!
Записан втори курс!
Чудесен приятел
Дай, за да получиш
Най-интересното знание
Магьосник
Участие в Аула конкурс
Научихте 40 урока!
Попълнено мнение за един курс
Обучение под пара :)
Споделящ знанията си
Който помага на другите, помага на себе си
Страхотна екипна работа
Много добър приятел
Добра екипна работа
Пет влизания за една седмица!
Имейл новини. Ниво 3
Продължаваме напред
Научихте 20 урока!
Научихте десет урока!
Научихте пет урока!
Имейл новини. Ниво 2
Имейл новини. Ниво 1
Три влизания за една седмица
Добър приятел
Добро начало
Благодарност
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Доказани знания
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Напред, напред, напред
Първи стъпки
Профил
Връзка с Facebook
Профил със снимка

Последни форум дискусии

А, когато си научил нещата от практиката си, кого точно да цитираш? Още повече, че някои неща са въпрос на комуникация между дизайнер и печатница... Относно принтирането на черен картон, трябва да се помисли как стои въпросът с белия цвят в този случай (ако присъства бяло в дизайна)... Предполагам, знаете, че бялото обикновено е липса на цвят, тоест, ако искаме да имаме бяла боя, трябва да се подходи по различен начин към файла за печат, трябва коректно да се обозначи (примерно със спот цвят), че ще има елементи с бял ситопечат примерно и т.н.... А под "интернет" имах предвид да се четат специализирани статии в сайтове с конкретната насоченост, не да се пита в бг-мама... но това мисля, че се подразбира :)
Има различни начини да представиш себе си и работата си. В зависимост в коя сфера точно работиш, има различни сайтове, които предлагат възможност да изложиш проектите си онлайн. Друг вариант е споменатият по-горе - да направиш дигитална презентация в pdf вариант, която да изпращаш на потенциалните клиенти. Идея е също да развиеш свой личен сайт или блог... А ако се срещаш лично с клиентите, защо не портфолиото да е в луксозен печатен вариант... Възможности много... Трябва да избереш най-подходящата за теб според сферата, в която искаш да се развиваш. Във всички случаи, когато работиш по визията на портфолиото има няколко важни неща, които е добре да следваш: - визията да бъде възможно най-изчистена. Не украсявай с различни фонове и текстури, важно е акцентът да е върху работата ти, а не върху бекграунда. Следвай един и същи стил на представяне на всеки проект; - не показвай всичко, което си правил. Изложи най-добрите си проекти, може да са 2-3, но е по-добре така, отколкото 30 посредствени; - покажи лични проекти или ако си бил част от екип, не забравяй да го споменеш и да посочиш какъв е твоя принос. Не си приписвай работа, която не можеш да свършиш, защото ще я очакват от теб в последствие, нито такава, с която не желаеш да те ангажират; - добре е да напишеш кратко описание към всичко, което показваш. Пиши грамотно! Може да си невероятен специалист в областта си, но ако портфолиото ти е пълно с правописни грешки, ще оставиш много лошо впечатление... ако трябва, помоли някой да го прегледа; - можеш да включиш кратка информация за себе си в началото или в края, която да те представя като човек и творец - какви са интересите и заниманията ти, какво те вдъхновява в работата ти и др. Остави сухата информация като работния стаж и образование по години за CV-то.
Здравей :) Правиш си правоъгълник в нов слой, който е под всички останали слоеве и го запълваш с черен цвят ;)
Ако му дадеш Expand, то вече не е строук, а отделна форма, която запълваш със fill и не можеш да го манипулираш като строук повече. Маркирай си обекта, отиди в прозореца за градиента, увери се, че прозорчето за строук е пред това за фил и при това условие, би трябвало да можеш да му сложиш градиент.
За да не се мести картинката, отдели я в отделен слой, който стои най-отдолу и го заключи. Работи върху точките с бялата стрелка, а не с черната - тя селектира целия обект.
Людмил, ако човек борави с фотошоп и за неговите нужди програмата върши работа, нека си го направи там. Много по-бързо би станало, отколкото да седне да инсталира илюстратор/корел, да го разучи, че тогава да си направи логото. Иначе спор няма, че е много по-добре да бъде направено във векторна програма :)