Ранг 3
FREE

доц. Марина Станилова

Присъединил се: август 2015
					
биолог / растителни биотехнологии
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

4635

 
Постижения

43

за седмица 0
Изгледани уроци

174

за седмица 0
Харесани отговора

34

за седмица 0
Общо отговора

25

за седмица 0
Въпроса

6

за седмица 0
Последвани

10

 

Интереси

Microsoft Excel Тайните на Excel

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
2
Microsoft Windows OS

Записани курсове

Курсът е много полезен и много добре направен! Въпреки че ползвам Excel от години, научих доста трикове, които спестяват много време. Освен това, мога да уча в най-подходящото за мен време, да правя паузи или да повторя нещо, ако се налага, което е прекрасно. Благодаря ви за страхотната идея, да предлагате такъв начин на учене, и за прекрасното й изпълнение!

Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Научихте 150 урока!
Инвестиция в знания
Научихте 120 урока!
Обучение под пара :)
Научихте 100 урока!
Записан втори курс!
Споделящ знанията си
Дай, за да получиш
Продължаваме напред
Научихте 80 урока!
Който помага на другите, помага на себе си
Най-мощното оръжие
Попълнено мнение за един курс
Здрав напредък
Научихте 40 урока!
Имейл новини. Ниво 3
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Страхотна екипна работа
Доказани знания
Имейл новини. Ниво 2
Научихте 20 урока!
Стабилен напредък
Най-интересното знание
Най-добрият приятел
Имейл новини. Ниво 1
Незаменим приятел
Чудесен приятел
Пет влизания за една седмица!
Напредък
Добра екипна работа
Много добър приятел
Научихте десет урока!
Който се учи, той ще сполучи
Добър приятел
Три влизания за една седмица
Връзка с Facebook
Профил със снимка
Благодарност
Научихте пет урока!
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Добро начало

Последни форум дискусии

Радвам се, че записах този курс, беше ми полезен, макар че ползвам Excel от години, но най-много ми харесаха Pivot-таблиците, които ми бяха напълно непознати, а дават страхотни възможности! Определено ще ги използвам в работата ми при анализа на експерименталните данни. Благодаря много на екипа на Аула за чудесно поднесения материал и за адекватните отговори! Успех и занапред! Благодаря също и на участниците за интересните въпроси и споделения опит, от който научих още неща!
При лабораторни експерименти, в които изследваме едновременно влиянието на няколко фактора (напр. върху растежа на опитни растения), Pivot-таблиците ще са страхотно улеснение на анализа! Благодаря много за този модул-бонус, това беше най-полезното нещо, което научих в този курс!
Както се вижда и от снимката, при ползване на ROUNDDOWN няма къдрави скоби, но при ползване на ROUND непременно трябва да се въведе накрая с едновременно натискане на Ctrl Shift и Enter, иначе дава грешка. Докато се опитвах да схвана тази моя грешка, разбрах, че може да се закръглява и до хиляди левове, без десетична запетая (понякога и това е необходимо) - тогава се избира цифра с отрицателен знак, напр. за закръгляване до хиляди левове се избира -3.
Опитах, като просто смених името на текстовия файл и натиснах Refresh - данните в екселския файл не се промениха, а излезе прозорче със съобщение, че ексел не може да намери текстовия файл и да проверя дали файлът не е преместен или прекръстен, след което да опитам отново. При затваряне на това прозорче излезе друго, в което съобщението беше, че рефрешването е пропаднало и беше зададен въпрос дали продължаваме с Refresh all. При натискане на OK прозорчето се затвори, а в екселския файл нищо не се промени, тоест няма опасност да се загуби информацията в екселския :-))