Ранг 4
PRO

Борис Митев

Присъединил се: юли 2015
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 1 дни
Аула точки

6400

 
Постижения

23

за седмица 0
Изгледани уроци

91

за седмица 0
Харесани отговора

385

за седмица 0
Общо отговора

124

за седмица 0
Въпроса

0

за седмица 0
Последвани

0

 

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
41
Atom
41
Notepad++
23
JavaScript

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Записани пет курса!
Най-мощното оръжие
Здрав напредък
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Стабилен напредък
Доказани знания
Споделящ знанията си
Дай, за да получиш
Който помага на другите, помага на себе си
Страхотна екипна работа
Три влизания за една седмица
Добра екипна работа
Благодарност
Напредък
Който се учи, той ще сполучи
Първи стъпки
Напред, напред, напред
Добро начало
Записани четири курса!
Записан втори курс!
Записани три курса!

Последни форум дискусии

можем да изберем правилно при какви ширини на дисплея да зададем в медийната заявка? Преди 5 години когато изучавах този курс - всичко беше нормално. Направих пробна страничка, на телефона тя се държеше според очакванията и всичко беше ОК. Сега направих същото, но се оказа, че на малко по- съвременен смартфон и Андроид, браузърът интелигентно премащабира екрана за да побере съдържанието и екранните изображения и стойностите за ширина на дисплея се оказват по- малки или по- големи от нужните. Направих скрийншотове на екрана на телефона, за да видя размерите на дисплея, но се оказа, че размерите на jpg файла от скрийншота по никакъв начин не се засичат със зададените в CSS стойности. Другото - как да е, но големината на шрифтовете и направата на страничка с адаптивен дизайн се оказаха късачка за нерви. В крайна сметка по друг начин освен по метода пороба - грешка не можах да налучкам стойностите. Опитах да потърся WEB KIT за браузъри мобилна версия, но не намерих нищо по въпроса.
Трябва да се добави допълнителе <meta> таг в <head> частта на <html>: <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1, maximum-scale=1" /> Така инструктирате браузърите да не се опитват да оразмеряват страницата.
В уроците е обърнато внимание на декларирането на език (character encoding) в head тага на страницата посредством meta таг.
Въпрос на конфигурация на редактора. Дефакто такъв тип кодировка на текст, започваща с "&" и завършваща с ";" се нарича HTML entity и макар браузърите да я интерпретират по специален начин, това си остава текст. Може да се спори дали трябва да е оцветена различно или не. Със сигурност не е грешно ако се остави с цвета на текста. Все пак и това е текст, но такъв който трудно може да се запише в текстовия HTML файл - това важи особено за специалните UTF-8 символи, които трудно можете да напишете с клавишна комбинация.
Разбира се, че може. Много се радвам, че ви е допаднал курсът и старанието ни да го направим информативен и лесен е дало резултат. Пожелавам успех в прилагането на новите знания и благодаря за добрата оценка!