Ранг 2
FREE

инж. Никола Стефанов

Присъединил се: февруари 2018
					
Постоянство
бета

0

най-дълъг период: 0 дни
Аула точки

1895

 
Постижения

23

за седмица 0
Изгледани уроци

54

за седмица 0
Харесани отговора

12

за седмица 0
Общо отговора

8

за седмица 0
Въпроса

1

за седмица 0
Последвани

0

 

Интереси

Photoshop AutoCAD Inventor CorelDraw 3ds Max Adobe Illustrator InDesign Microsoft 365 MS Project Управление на проекти с MS Project Adobe After Effects SolidWorks MS Access

Потвърдени умения

от харесани отговори разделени по софтуер
5
SolidWorks

Записани курсове


Постижения

В АУЛА винаги се стремим да подобрим начина на обучение и поради това въведохме точкова система с постижения.
Принципът на работа е съвсем прост - за определено действие в АУЛА (като преминати уроци, преминат тест, отговор на въпрос от друг колега) се получават точки и постижения. Така ще възнаграждаваме хората, които регулярно гледат уроците и помагат на другите в сайта.
Споделящ знанията си
Имейл новини. Ниво 2
Здрав напредък
Научихте 20 урока!
Профил със снимка
Пет влизания за една седмица!
Страхотна екипна работа
Научихте десет урока!
Добра екипна работа
Който дава живот на ума и знанието, той не умира
Научихте пет урока!
Стабилен напредък
Доказани знания
Добро начало
Който се учи, той ще сполучи
Напредък
Три влизания за една седмица
Благодарност
Напред, напред, напред
Имейл новини. Ниво 1
Първи стъпки

Последни форум дискусии

Извинявай, и аз явно не се изказвам много точно. Гледайки видеото на Младен си казах "Я-а-а, колко интересно ласо в солида, за какво ли мога да го използвам!?!". После видях въпроса на Генади и ми стана още по чудно " ... ами ако опиша по-сложен контур с мишката... ама как по.... ще разбере наляво ли селектирам или надясно???" и очертах един `банан` на екрана " ... ха! колко странно, докато описвах вътрешната дъга на `банана` контура беше в зелено, а като обърнах посоката стана в синьо" " ..... ами как тогава, ако правя слалом между елементите на скеча ще знам кои ограждам напълно, и кои частично, и в каква посока, и за какво #?@%#! ми е този инструмент !?!?". После се сетих за корекциите на инструмент G41 G42 .... и и и съвсем се отнесох. ;) btw ласо в AutoCAD има от 2015 нагоре.
Здравей, Краси. Опасявам се да не досадим на останалите с тази дискусия. Аз просто бях любопитен, работя със SolidWorks от много години, а за пръв път опитвам тази играчка Lasso. Да не говорим, че в AutoCAD дори не знам от къде се избира. Такава селекция ползвам само в Photoshop. НОоо продължава да ме мъчи любопитството. Я все пак ти завърти вместо мен няколко кръгчета в AutoCAD - |от горе надясно и надолу| после |отдолу нагоре и наляво| а сега |отгоре наляво и надолу| и накрая |отдолу надясно и нагоре|. Нарочно не споменавам часовника :р
Само едно малко уточнение. За инструмента Lasso selection, посоките дясно и ляво са неприложими. Използва се по часовниковата стрелка и обратно на часовниковата стрелка.
След подробния анализ на Краси искам само да ви обърна внимание на заетата памет в двата варианта. Независимо дали документите се отварят в отделни прозорци на SolidWorks или в един и същ, заетата памет е горе-долу еднаква. Това ме навява на мисълта, че вероятно системата има малко памет или някакъв друг проблем. И, не няма такава команда!
Здравейте, Невъзможността за запис към по ниска версия е фирмена политика на Dessault Systemes от много време, някои ги обвиняват в силов маркетинг. В определени преходни моменти при излизане на нова версия, например, се е случвало по-ниска версия да отваря файлове на по-високата до следващия сървис пак. И все пак се поразрових из мрежата и открих добавка (add-in), която вероятно с някакви компромиси успява да записва в по-ниска версия. Не съм я пробвал, който има желание може да разгледа тук: https://backworks.info/ Иначе остава класическия вариант: запис в неутрален формат - STEP, IGES или Parasolid и след отваряне в по-ниската версия използване на функцията Feature recognition.
Селектираш, от контекстното меню избираш лупата със знак равно Zoom to Selection ![](https://upload.aula.bg/screenshot259f7a2-4eb913ce.jpg) Клавишна комбинация няма, докато не си направиш ;)